Loading

Guide til køb af iPhone

Skrevet af Blue City
Publiceret 22. oktober 2018

Hvis du overvejer at købe en ny iPhone er det sværere end nogensinde, fordi der aldrig har været så mange modeller på markedet før og du nemt kan fare vild blandt de mange specifikationer og reviews.

Derfor har vi lavet en guide til dig, så du lettere kan sammenligne de nyeste iPhones og træffe en beslutning du bliver glad for. Du kan læse om de enkle regler til at vælge den nye model herunder.

Kamera

Reglen er simpel: De nyere modeller tager bedre billeder end de ældre. Under normale forhold tager de allesammen fantastiske billeder, og det er primært ved lavt lys at de nye kameraer skilder sig ud på grund af bedre objektiver og forbedret software til at stabilisere billedet. Hvis kameraet er meget vigtigt for dig, bør du købe den nyeste model indenfor dit budget.

Skærm og størrelse

Hvis du vælger en iPhone model med OLED i stedet for LCD skærm, kan du forvente skarpere billeder og bedre kontrast. Reglen her er den samme som med kamera: De nyere modeller har skærme der er lidt bedre end de ældre. Men tag ikke fejl - alle telefonerne har gode skærme og viser knivskarpe billeder.

Bruger du telefonen til at browse meget eller se mange videoer, kan en større telefon være en fordel, men dette skal selvfølgelig opvejes mod at den så fylder mere i lommen - og budgettet.

iphone 8 dimensioner iphone 8 plus dimensioner iphone X dimensioner iphone XR dimensioner iphone XS dimensioner iphone XS Max dimensioner
iPhone 8 iPhone 8 Plus iPhone X iPhone Xr iPhone Xs iPhone Xs Max
Dimensioner 13,8 x 6,7 x 0,8cm 15,8 x 7,8 x 0,8cm 14,3 x 7,1 x 0,8cm 15,1 x 7,6 x 0,8cm 14,6 x 7,1 x 0,8cm 15,8 x 7,7 x 0,8cm
Skærm 4,7" LCD 5,5" LCD 5,8" OLED 6,1" LCD 5,8" LCD 6,5" OLED
Vægt 148g 202g 174g 194g 177g 208g

Hastighed og hukommelse

A11 chip'en er stadig en af de hurtigste på markedet. A12'eren har dog skruet en tand mere op for hastigheden - men springet er ikke nær så stort som dengang A11 erstattede A10 chip'en. Så medmindre enhver hastighedsforbedring er vigtig for dig, kan du lige så godt vælge en af de ældre modeller.

Alle modellerne fåes i et udvalg at harddisk størrelser, lige fra de ”beskedne” 64GB til de voldsomme 512GB i den største XS Max model. De flestes behov er dog nemt dækket ind med 64GB, eller måske 256GB, hvis du er typen der tager mange billeder og videoer.

iPhone 8 iPhone 8 Plus iPhone X iPhone Xr iPhone Xs iPhone Xs Max
Hukommelse 64 GB, 256 GB 64 GB, 256 GB 64 GB, 256 GB 64 GB, 128 GB, 256 GB 64 GB, 256 GB, 512 GB 64 GB, 256 GB, 512 GB
RAM 2 GB 3 GB 3 GB 3 GB 4 GB 4 GB
Chip A11 Bionic A11 Bionic A11 Bionic A12 Bionic A12 Bionic A12 Bionic

Udseende

Om du er tilhænger af Apple, eller du synes Android mobiltelefoner er din ting, er der én ting der ikke er til at komme uden om: Intet slår en iPhones appeal.

Skal din telefon være mere eksklusiv, bør du kigge på iPhone 8, 8 Plus, X, XS eller XS Max. Skal du derimod udtrykke dig selv, kan du med fordel vælge en af de mere farverige XR modeller.

iphone 8

iPhone 8

Materiale:
Farver:

 

Aluminium
iphone 8 guld Guld
iphone 8 solv Sølv
iphone 8 space grey Space Grey
iphone 8 product red Product Red
iphone 8 plus

iPhone 8 Plus

Materiale:
Farver:

 

Aluminium
iphone 8 plus guld Guld
iphone 8 plus solv Sølv
iphone 8 plus space grey Space Grey
iphone 8 plus product red Product Red
iphone X

iPhone X

Materiale:
Farver:

 

Rustfrit Stål
iphone X solv Sølv
iphone X space grey Space Grey
iphone Xr

iPhone Xr

Materiale:
Farver:

 

Aluminium
iphone XR hvid Hvid
iphone XR sort Sort
iphone XR blå Blå
iphone XR gul Gul
iphone XR coral Coral
iphone XR product red Product Red
iphone Xs

iPhone Xs

Materiale:
Farver:

 

Rustfrit Stål
iphone XS guld Guld
iphone XS solv Sølv
iphone XS space grey Space Grey
iphone Xs max

iPhone Xs Max

Materiale:
Farver:

 

Rustfrit Stål
iphone XS max guld Guld
iphone XS max solv Sølv
iphone XS max space grey Space Grey

Nyt eller brugt?

Når du skal finde ud af om kamera, skærm, hastigheden er vigtigst - eller det hele afhænger af hvilken telefon der er mest lækker - er spørgsmålet om prisen noget du ikke kan komme uden om.

Skal du have en billig iPhone eller en af de nyeste? Må det være en brugt iPhone, så du kan få mere for pengene?

Alle modellerne kan købes fabriksnye, men iPhone X går ud af produktion fordi den erstattes af de nye XS, XS Max, og XR modeller. Når du køber en fabriksny telefon får du 2 års reklamationsret mod fabrikationsfejl, hvor sælgeren har bevisbyrden for fejl det første halve år. Hvis du vil undgå at det bliver en dyr fornøjelse, bliver du nødt til at købe en iPhone hvor du bliver låst til et abonnement i 6 måneder eller mere - som selvfølgelig heller ikke er helt billigt.

Du kan også vælge at købe en brugt model her hos Blue City, og her får du 2 års garanti, fordi Blue City har valgt at påtage sig bevisbyrden for fejl i hele perioden. Så her er du endnu bedre stillet, hvis du oplever fejl på telefonen. Du kan købe modellerne i forskellig kosmetisk stand, fra brugt til perfekt stand, og afhængigt af hvor vigtig standen er for dig, kan du spare tusindvis af kroner selv i forhold til iPhones på tilbud. Ingen af telefonerne er låst til et abonnement, så du kan fortsætte med at bruge dit nuværende billige abonnement.

Det billigste alternativ er selvfølgelig at købe den brugt på privatmarkedet og du kan nemt finde nogle gode priser, men her har du ingen garanti, og hvis telefonen viser sig at have defekter eller bliver meldt stjålet og sim-låst, har du tabt dine penge.

Uanset hvilken model du vælger, og om den skal være brugt eller ny, håber vi at du er blevet lidt klogere på dit valg.