Loading

Guide til køb af iPhone

Skrevet af Blue City
Publiceret 22. oktober 2018

Hvis du overvejer at købe en ny iPhone er det sværere end nogensinde, fordi der aldrig har været så mange modeller på markedet før og du nemt kan fare vild blandt de mange specifikationer og reviews.

Derfor har vi lavet en guide til dig, så du lettere kan sammenligne de nyeste iPhones og træffe en beslutning du bliver glad for. Du kan læse om de enkle regler til at vælge den nye model herunder.

Kamera

Reglen er simpel: De nyere modeller tager bedre billeder end de ældre. Under normale forhold tager de allesammen fantastiske billeder, og det er primært ved lavt lys at de nye kameraer skilder sig ud på grund af bedre objektiver og forbedret software til at stabilisere billedet. Hvis kameraet er meget vigtigt for dig, bør du købe den nyeste model indenfor dit budget.

Skærm og størrelse

Hvis du vælger en iPhone model med OLED i stedet for LCD skærm, kan du forvente skarpere billeder og bedre kontrast. Reglen her er den samme som med kamera: De nyere modeller har skærme der er lidt bedre end de ældre. Men tag ikke fejl - alle telefonerne har gode skærme og viser knivskarpe billeder.

Bruger du telefonen til at browse meget eller se mange videoer, kan en større telefon være en fordel, men dette skal selvfølgelig opvejes mod at den så fylder mere i lommen - og budgettet.

iphone 8 dimensioneriphone 8 plus dimensioneriphone X dimensioneriphone XR dimensioneriphone XS dimensioneriphone XS Max dimensioner
iPhone 8iPhone 8 PlusiPhone XiPhone XriPhone XsiPhone Xs Max
Dimensioner13,8 x 6,7 x 0,8cm15,8 x 7,8 x 0,8cm14,3 x 7,1 x 0,8cm15,1 x 7,6 x 0,8cm14,6 x 7,1 x 0,8cm15,8 x 7,7 x 0,8cm
Skærm4,7" LCD5,5" LCD5,8" OLED6,1" LCD5,8" LCD6,5" OLED
Vægt148g202g174g194g177g208g

Hastighed og hukommelse

A11 chip'en er stadig en af de hurtigste på markedet. A12'eren har dog skruet en tand mere op for hastigheden - men springet er ikke nær så stort som dengang A11 erstattede A10 chip'en. Så medmindre enhver hastighedsforbedring er vigtig for dig, kan du lige så godt vælge en af de ældre modeller.

Alle modellerne fåes i et udvalg at harddisk størrelser, lige fra de ”beskedne” 64GB til de voldsomme 512GB i den største XS Max model. De flestes behov er dog nemt dækket ind med 64GB, eller måske 256GB, hvis du er typen der tager mange billeder og videoer.

iPhone 8iPhone 8 PlusiPhone XiPhone XriPhone XsiPhone Xs Max
Hukommelse64 GB, 256 GB64 GB, 256 GB64 GB, 256 GB64 GB, 128 GB, 256 GB64 GB, 256 GB, 512 GB64 GB, 256 GB, 512 GB
RAM2 GB3 GB3 GB3 GB4 GB4 GB
ChipA11 BionicA11 BionicA11 BionicA12 BionicA12 BionicA12 Bionic

Udseende

Om du er tilhænger af Apple eller Android mobiltelefoner er din ting, er der én ting der ikke er til at komme uden om: Intet slår en iPhones appeal.

Skal din telefon være mere eksklusiv, bør du kigge på iPhone 8, 8 Plus, X, XS eller XS Max. Skal du derimod udtrykke dig selv, kan du med fordel vælge en af de mere farverige XR modeller.

iphone 8

iPhone 8

Materiale:
Farver:

 

Aluminium
iphone 8 guldGuld
iphone 8 solvSølv
iphone 8 space greySpace Grey
iphone 8 product redProduct Red
iphone 8 plus

iPhone 8 Plus

Materiale:
Farver:

 

Aluminium
iphone 8 plus guldGuld
iphone 8 plus solvSølv
iphone 8 plus space greySpace Grey
iphone 8 plus product redProduct Red
iphone X

iPhone X

Materiale:
Farver:

 

Rustfrit Stål
iphone X solvSølv
iphone X space greySpace Grey
iphone Xr

iPhone Xr

Materiale:
Farver:

 

Aluminium
iphone XR hvidHvid
iphone XR sortSort
iphone XR blåBlå
iphone XR gulGul
iphone XR coralCoral
iphone XR product redProduct Red
iphone Xs

iPhone Xs

Materiale:
Farver:

 

Rustfrit Stål
iphone XS guldGuld
iphone XS solvSølv
iphone XS space greySpace Grey
iphone Xs max

iPhone Xs Max

Materiale:
Farver:

 

Rustfrit Stål
iphone XS max guldGuld
iphone XS max solvSølv
iphone XS max space greySpace Grey

Nyt eller brugt?

Når du skal finde ud af om kamera, skærm, hastigheden er vigtigst - eller det hele afhænger af hvilken telefon der er mest lækker - er spørgsmålet om prisen noget du ikke kan komme uden om.

Skal du have en billig iPhone eller en af de nyeste? Må det være en brugt iPhone, så du kan få mere for pengene?

Alle modellerne kan købes fabriksnye, men iPhone X går ud af produktion fordi den erstattes af de nye XS, XS Max, og XR modeller. Når du køber en fabriksny telefon får du 2 års reklamationsret mod fabrikationsfejl, hvor sælgeren har bevisbyrden for fejl det første halve år. Hvis du vil undgå at det bliver en dyr fornøjelse, bliver du nødt til at købe en iPhone hvor du bliver låst til et abonnement i 6 måneder eller mere - som selvfølgelig heller ikke er helt billigt.

Du kan også vælge at købe en brugt model her hos Blue City, og her får du 2 års garanti, fordi Blue City har valgt at påtage sig bevisbyrden for fejl i hele perioden. Så her er du endnu bedre stillet, hvis du oplever fejl på telefonen. Du kan købe modellerne i forskellig kosmetisk stand, fra brugt til perfekt stand, og afhængigt af hvor vigtig standen er for dig, kan du spare tusindvis af kroner selv i forhold til iPhones på tilbud. Ingen af telefonerne er låst til et abonnement, så du kan fortsætte med at bruge dit nuværende billige abonnement.

Det billigste alternativ er selvfølgelig at købe den brugt på privatmarkedet og du kan nemt finde nogle gode priser, men her har du ingen garanti, og hvis telefonen viser sig at have defekter eller bliver meldt stjålet og sim-låst, har du tabt dine penge.

Uanset hvilken model du vælger, og om den skal være brugt eller ny, håber vi at du er blevet lidt klogere på dit valg.

Køb en brugt iPhone på Black Friday 2019 eller til Cyber Monday 2019 og spar en masse penge - samtidig med du gør noget godt for miljøet.

Vil du vide hvor meget du skåner miljøet ved køb af en brugt telefon? Så se vores 10 facts om brugte smartphones