Loading

Om os

Velkommen til en
bæredygtig fremtid
hvor genbrug er
det naturlige valg

staff_web
Blue City butikkerBlue City medarbejdereBlue City åbnet 2014
11 butikker

Over 100 medarbejdere

Åbnet i 2014

laptop_web

Blue City kort fortalt

Hos Blue City tror vi på en bæredygtig fremtid, hvor genbrug er det naturlige valg. Vores ekspertiseområde er elektronik. Derfor køber og sælger vi brugt elektronik fra og til virksomheder og privatpersoner. Det har vi gjort siden 2014, hvor Blue City så dagens lys.

Hos Blue City vil vi gøre det attraktivt at købe brugt. Derfor tilbyder vi vores kunder et nemt, sikkert, billigt og bæredygtigt alternativ ved køb af elektronik. Det er billigere for både dig og for miljøet.

Hos Blue City er vi ca. 100 medarbejdere, der alle sammen brænder for at udbrede genbrug af elektronik. Vi har ti fysiske butikker fordelt rundt omkring i Danmark og en enkelt butik i Malmø.
Vision og mission

Vores mission er  at sætte fart på trenden af miljøvenlige valg hos befolkningen mht. brugen af elektroniske produkter. Vi vil gøre dette ved at bruge vores off-/online platforme og sikre det rette mix af pris, service, kvalitet og miljøvenlige løsninger med målet om, at blive den foretrukne partner for vores kunder, når de køber og sælger elektroniske produkter.

Vores vision er  at opnå en førerrolle som europæisk leverandør og frontfigur af ​​bæredygtige løsninger, samt skabelsen af disse, og at gøre brugen af brugt og istandsat elektronik til ‘det nye normale’.

Vores kerneværdier er

  • Performance - Vi fokuserer på præsentationer, både individuelle og i teams, ved at tage smarte risici
  • Kvalitet - Vi ønsker at levere produkter af høj kvalitet til den rigtige pris til vores kunder som et afgørende element i vores forretning
  • Tillid - Vi handler med integritet ud fra ønsket om at gøre det rigtige
  • Ansvarlighed - Vi respekterer vores forpligtelser, forventer ekspertise og sætter en ære i vores arbejde
  • Corporate Social Responsibility - Vores virksomhed er bygget op omkring bæredygtighed og social ansvarlighed.
Blue City tester og reparerer produkterBlue City køber og sælgerBlue City 2 års garanti på alle produkter
Tester og reparerer
produkter, vi sælger

Køber og sælger
brugt elektronik

2 års garanti på alle produkter

Blue Citys koncept

Danskerne bruger flere elektroniske produkter end nogensinde, og vi skifter i højere grad vores elektroniske produkter ud. Det betyder, at vi køber flere produkter, men også at vi smider flere produkter ud. Den øgede udskiftning af vores elektroniske produkter gør også, at vi langt fra udnytter produkternes reelle levetid. Hos Blue City ser vi derfor et kæmpe potentiale i at udnytte og forlænge produkternes levetid ved at købe og videresælge den brugte elektronik.

Vi køber produkter fra både virksomheder og privatpersoner med henblik på videresalg og vi har høje standarder for de produkter, vi sælger. Derfor tester vi produkterne grundigt og reparerer eventuelle fejl eller mangler, ligesom vi selvfølgelig datasletter, rengør og nulstiller produktet, så det er hundrede procent klar til en ny ejer.speaker_web

Det er både nemmere og økonomisk profitabelt for dig, der skal af med et gammelt produkt, og billigere for dig, der skal købe et produkt. Vi giver desuden to års garanti på alle produkter. Det betyder, at du altid kan komme ned til os, hvis du oplever problemer med det produkt, du har købt, så finder vi sammen en fordelagtig løsning for dig.

Blue City bæredygtig missionBlue City forlænger produkters levetidBlue City sparer kloden for miljøbelastning
Bæredygtig mission

Forlænger brugte produkters levetid

Sparer kloden for miljøbelastning
iphone_web

Blue City og bæredygtighed

Blue City har en bæredygtig mission om at forlænge brugte elektroniske produkters levetid og udbrede genbrug af elektronik. Missionen er bæredygtig, fordi genbrug af elektronik sparer kloden for den miljøbelastning, der er tilknyttet produktion af ny elektronik, ligesom det minimerer spild af allerede eksisterende ressourcer.

Hos Blue City er vi ikke perfekte, og vi påstår heller ikke, at vi er det. Vi arbejder altid på at optimere vores koncept, men vi kommer aldrig til at påstå, at vi er en hundrede procent bæredygtig virksomhed. Vi vil gøre det til normen at genbruge elektronik, og vi ønsker ikke at spænde ben for os selv på vejen. Derfor arbejder vi først og fremmest på, at udbrede vores bæredygtige mission. Så kan yderligere bæredygtige tiltag komme bagefter. Sådan tror vi nemlig, at vi kan gøre den største forskel.

 

Hvorfor er der behov for genbrug af elektronik?

Produktion af elektronik kræver store ressourcer for vores klima og klode. Derfor er vores stigende forbrug og udskiftning af elektronik en stor miljømæssig belastning. I 2016 havde vi på verdensplan genereret 44,7 millioner ton elektronisk affald - det såkaldte "e-waste". Danmark havde alene i 2016 genereret 24,9 kg. e-waste per indbygger. Det gør Danmark til nr. 3 på listen over lande i Europa, som genererer mest e-waste per indbygger. Tal som disse er hastigt stigende og vil fortsætte i samme retning, hvis ikke vores forbrugerkultur ændres. Netop derfor arbejder vi hos Blue City på højtryk for at gøre det attraktivt for folk at ændre deres forbrugsvaner og købe brugt i stedet for nyt.1

Hvem er Blue City?

Produceret af BARSK Projects

laptop_footer

Vidste du, at Blue City konceptet blev født i det gamle Blockbuster DK?

Før der fandtes et hav af billige streamingtjenester, var der fysiske Blockbuster butikker. Med butikker fordelt over hele landet leverede Blockbuster DK underholdning til hele den danske befolkning. Husker man Blockbusters storhedstid i 00'erne, husker man sikkert også den hyggelige stemning, som var forbundet med et besøg i en af Blockbusters mange butikker. Bag den hyggelige stemning stod Blockbusterfamilien - et team af passionerede medarbejdere, der fandt sammenhold i at levere ægte hygge og god underholdning til danskerne. Leje af film i fysiske butikker er som bekendt en saga blot, men Blockbusterfamilien eksisterer stadig i bedste velgående hos Blue City.

Blue City har nemlig stærke rødder i Blockbuster DK. Idéen med at sælge brugt elektronik blev født og testet i det gamle Blockbuster DK og drevet af flere tidligere Blockbustermedarbejdere. Da Blue City opstod, overtog Blue City flere af Blockbusters butikker og personale. Det betød, at en stor del af Blockbusterfamilien kunne fortsætte sammen - nu som en Blue City-familie. Mens det i Blockbuster handlede om at dele hyggen gennem et udlejningskoncept, der sørgede for, at tingene blev brugt mere end én gang, handler det i Blue City om genbrug af elektronik. Man kan sige, at genbrug og deleøkonomi har været en del af vores ånd siden begyndelsen.

Siden Blue Citys spæde start i 2014 er nye medlemmer af familien selvfølgelig kommet til, men vi er stadig mange, der har arbejdet sammen siden Blockbustertiden. Selv føler vi det helt naturligt at fortsætte sammen, og faktisk er vi så glade for hinanden, at tidligere Blockbustermedarbejdere er vendt tilbage til familien hos Blue City.

1.https://www.itu.int/en/ITU-D/Climate-Change/Pages/Global-E-waste-Monitor-2017.aspx