Loading

Xbox vs. PlayStation

ps_vs_xbox_header
Xbox vs. Playstation: Titanernes Kamp!
Så sker det snart: Den nye Xbox Series X og Playstation 5 kommer i julen 2020 - og ikke et øje er tørt!

Som upgrade af Xbox One og Playstation 4 Pro, er forventningerne til Xbox Series X og Playstation 5, massive. Men det giver også anledning til tvivl og neglebideri.

Spørgsmålene er mange og uenigheden er stor. Hvad ingen dog er i tvivl om er, at dette er titanernes kamp af dimensioner. I skalaen af Messi vs Ronaldo, Terminator vs Rambo eller Heinz vs Beauvais ketchup. Som Gondor vs Mordor eller Luke vs. Vader i den episke lyssværdskamp i “Return of the Jedi” (episode IV fra 1983 - jep, vi er old school all the way). 


Okay, det var nok storkamps-sammenligninger. 

Pointen er: Xbox vs. Playstation er stort, rigtig stort.  

Da ingen kan direkte se, røre eller teste den nye Xbox / Playstation spillekonsol endnu (alt vi kan gøre er at stirre utålmodigt på Microsofts udmelding om Xbox Series X og Sonys teaser om Playstation 5), så har vi gjort det næstbedste: Lavet en (efter vores mening) grænsende til legendarisk “Xbox vs. Playstation” guide med tidligere/nuværende modeller og head-to-head sammenligninger. Og så tager vi selvfølgelig også et kig på, hvad vi ved om de to kommende Xbox og Playstation-modeller.

 Så er du (også) fan af Xbox og/eller Playstation, og er du (også)i tvivl om, hvilken spillekonsol-titan du foretrækker, så læs med og kom nærmere din egen afklaring.

 


Men husk: Hvad end det er den nye Xbox Series X eller Playstation 5, som umiddelbart giver dig kriller i maven, så er det bedst, hvis du beholder alle dine organer (det med julegaverne styrer du helt selv). 1. Xbox og Playstation gennem årene 


Xbox fra Microsoft

I november 2001 introducerende software-giganten Microsoft den originale Xbox spillekonsol i USA (oprindeligt med navnet DirectX Box). I februar 2002 kom Xbox til Europa.


 

Den første Xbox var et sats for Microsoft som var kendt for sin software, og ikke hardware. Samtidig var andre eksisterende konkurrenter allerede fasttømrede på markedet, som fx Playstation fra Sony, Nintendo 64 fra Nintendo, og Sega Saturn fra Sega.


 

Det lykkedes dog for Microsoft at slå Xbox fast som en solid spilkonsol og i 2006 var der solgt over 24 millioner Xbox konsoller verden over. Xbox kom fra start af med kendte franchise-klassikere, fx Halo, Project Gotham Racing og Dead Or Alive 3, som mange fortsat elsker. 


 

Idag står Xbox bag flere spilapplikationer, online services, herunder Xbox Game Pass og Live Gold.

Du kan dykke længere ned i historien bag om Xbox her.


 

Playstation fra Sony

Den første Playstation fra mastodonten Sony, med det simple navn “Playstation”, så dagens lys i Japan tilbage i 1994. I 1995 kom Playstation til USA og senere til Europa. 

Ligesom med Microsoft, konkurrerede Sony med Nintendo og Sega - men succesen for Sony Playstation var ikke til at tage fejl af: på under et årti solgte Sony over 100 millioner Playstations. 


 

Playstation kom hurtigt også med et par solide franchise-klassikere, fx Crash Bandicoot, Tekken, Grand Theft Auto, Rayman og Final Fantasy, som fortsat har en enorm fanskare verden over. 


 

Idag står Sony og Playstation-universet fortsat blandt de stærkeste på markedet og står solidt med online services som Playstation Network, Playstation Now og Playstation Plus.


 

Se mere om historien bag om Playstation her.


 

Xbox og Playstation: Timeline

Både Xbox og Playstation har efterhånden en del år på bagen. Microsoft og Sony har løbende udviklet universerne bag Xbox og Playstation med nye konsoller, controllers og online services. 

 

 

Sidst Microsoft lancerede en ny Xbox var i 2017, hvor vi med Sony skal tilbage til 2016, da Playstation 4 Pro blev lanceret. Begge virksomheder har dog annonceret nye spilkonsoller omkring julen 2020, henholdsvis Xbox Series X og Playstation 5.


 

Nedenfor kan du se en timeline for Playstation med de vigtigste årstal for udgivelser af selve spillekonsoller

Playstation_timeline_incl_ps5_bluecity

2. Specs: Tekniske specifikationer 


Både Xbox og Playstation har gennem årene haft mange forskellige modeller af spilkonsoller med forskellige tekniske specifikationer. Vi stiller her skarpt på de seneste modeller: Xbox One X og Playstation 4 Pro:

 


Xbox One X - Specs

Playstation 4 Pro - Specs

CPU

2.3 GHz 8-core

custom AMD Jaguar

CPU

2.1 GHz 8-core

custom AMD Jaguar

GPU

6.0 TFLOP
AMD Radeon

GPU

4.2 TFLOP 

Radeon

RAM

12 GB GDDR5

RAM

8 GB GDDR5 + 1GB

4K support

Ja

4K support

Ja

HDR support

Ja

HDR support

Ja

Storage

1 TB

Storage

1 TB

Optical drive

4K Blu-ray, DVD

Optical drive

Blu-ray, DVD

Bagudkompatibilitet

Ja

Bagudkompatibilitet

Nej

VR support

Nej

VR support

Ja

Kilde: https://www.androidcentral.com/xbox-one-x-vs-playstation-4-pro-which-should-you-buy

 

Xbox og Playstation Specs: Hvad betyder det? 

CPU, GPU og RAM angiver, hvor meget power og performance hver spilkonsol har og har dermed direkte indflydelse på, hvor godt et spil performer. Jo højere tal, jo bedre power og performance har din Xbox eller Playstation.

 


 • CPU (central processing unit) er ‘hjernen’ bag konsollen, som sørger for, at alle processer i spilkonsollen kører som de skal
 • GPU (graphics processing unit) omhandler grafik 
 • RAM (random access memory) lagrer data og hukommelse i spilkonsollen
 • 4K og HDR support handler om pixels og billedkvalitet. 4K er ultra high definition og har 4x så mange pixels med skarpere billeder. HDR (high dynamic range) giver mere levende farver og kontraster
 • Backward compatibility (bagudkompatibilitet) i Xbox One betyder at ‘gamle’, originale Xbox spil (med bagudkompatibilitet) kan afspilles på Xbox One X også. Playstation 4 tilbyder ikke dette, dog kan gamle Playstation spil spilles mod betaling via Playstation Now streaming service

VR support giver mulighed for virtual reality oplevelser.

3. Spiludvalg: Eksisterende og kommende

Nu til det, det hele handler om - spillene. Både Xbox og Playstation har et kæmpe spiludvalg med uendeligt mange spil - de klassiske spil, skydespil, der er action/adventure-spil, racerspil osv. Hvem husker ikke gode tider med Crash Bandicoot, Tekken III, eller Assassin's Creed? Eller måske Halo, Forza-serien eller en god omgang Elder Scrolls?


 

Lad os kigge på nogle nuværende spil som Xbox og Playstation tilbyder, og bagefter kommende titler. 


Nedenfor har vi listet 5 spil for henholdsvis Xbox og Playstation. Selvfølgelig har hver mand/kvinde sin egen smag, når det kommer til spilgenrer - men du får stadig et par bud på nogle solide spil fra os.


 

5 fede spil til Xbox og Playstation (Nuværende)

Xbox - 5 Nuværende Xbox Spil

Spil 

År

Producent

Xbox model

Genre

Pris?

Halo: The Master Chief Collection

2010 

- 2019

342 Industries

Xbox 360

Xbox One

First-Person Shooter (FPS)

299 kr.

Titanfall

2015

Respawn Entertainment

Xbox One

Skydespil

220 - 245 kr.

Forza Horizon 4

Ultimate Edition

2018

Playground Games

Xbox One

Motorsport

639 - 799 kr.

Ori and The Blind Forest - Definitive Edition

2015

Moon Studios

Xbox One

Adventure platformsspil

155 kr.

Sea of Thieves

2018

Rare

Xbox One

Action/Adventure

235 - 489 kr.
Playstation - 5 Nuværende PS Spil

Spil

År

Producent

PS model

Genre

Pris?

The Last of Us
- Remastered


2018


Naughty Dog


PS4


Action/Adventure


159 kr.

Grand Theft Auto V

2013

Rockstar North

PS3 / PS4

Action

129 - 279 kr.

Uncharted 2 

- Among Thieves


2009


Naughty Dog


PS3


Action/Adventure


119 kr.

God of War

2018

Santa Monica Studios

PS4

Action/Adventure

120 - 369 kr.

Marvel’s Spider-Man

2018

Insomniac Games

PS4

Adventure

319 kr.


Husk at se, hvilke brugte spil til Xbox og Playstation som vi ligger inde med - måske er du heldig og kan gøre dig et billigt scoop!


 

...Og de kommende spiltitler som vi glæder os til!

Som lovet får du her nogle kommende spiltitler som vi især glæder os til i 2020/2021. 

 


Xbox Series X - Kommende spil

Playstation 5 - Kommende spil

Scorn

Call of Duty - Warzone

The Elder Scrolls 6

Ratchet and Clank

The Medium

Assassin’s Creed: Kingdom

Cyberpunk 2077

The Lord Of The Rings: Gollum

Dirt 5

Final Fantasy VII - Remake

Yakuza - Like a Dragon

League of Legends: Wild Rift


 

Vil du have endnu flere spiltitler med på din ønskeliste? 

Ja, vi ved det godt - når man først går igang, er det svært at stoppe. Kan du ikke få nok af den fede rock (/kommende spil), så se endnu flere upcoming  Xbox Series X spil her. Er du (også) Playstation 5 fan, er der en spandfuld titler på upcoming  PS5 spil her


 

Hvad så med Fortnite?

Elsker du Fortnite og kan stadig ikke få nok af de famøse Fortnite-dansetrin? Du kan være helt rolig.  Fortnite vil være tilgængelig til både Xbox Series X og Playstation 5. Hallelujah! Så skal der bare Fortnite-“stompes” derudaf!

4. Bagudkompatibilitet 


Er Playstation 4 bagudkompatibel? Og hvad med Xbox One? Og Xbox Series X og Playstation 5? Lad os gå et step tilbage og ridse op, hvad bagudkompatibilitet er (engelsk “Backward Compatibility”). 


 

Bagudkompatibilitet. Et ord, der med sine 19 tegn kan være både svært at udtale og skrive - ja, prøv bare at sige det 5 gange hurtigt i streg. Det hele handler om, hvorvidt nye versioner af eksisterende hardware teknologi er kompatible med ældre typer software. I gaming-regi med blik på Xbox og Playstation, er bagudkompatibilitet, om du kan spille gamle spil på nye spilkonsoller. 


 

Xbox er bagudkompatibel

I maj 2005 annoncerede Microsoft på E3,  Electronic Entertainment Expo (den største messe for elektronisk underholdning i USA), at “Backward Compatibility” ville blive lanceret med Xbox 360 i november 2005 - en udfordrende opgave grundet de store tekniske forskelle mellem Xbox og Xbox 360. Men det blev en kæmpe homerun for Microsoft og siden da har Xbox været bagudkompatibel. Dog er ikke alle Xbox spil bagudkompatible - se en liste af  bagudkompatible spil til Xbox her.


 

Men er den nye Xbox Series X bagudkompatibel?

Ja. Du vil både kunne spille gamle Xbox 360 og Xbox One spil på den nye Xbox Series X spilkonsol. Du kan læse mere hos Gamesradar om  Xbox Series X “backwards compatibility” her.


 

Bagudkompatibilitet: Playstation

Playstation og bagudkompatibilitet er en mere rodet affære. Den ældre PS3 kunne afspille nogle ældre PS spil, men ikke alle PS3 modeller kunne afspille PS2 spil. PS4 er ikke bagudkompatibel med PS3 spil, dog kan man spille PS3 spil på PS4 via Sony’s Playstation Now streaming service - du kan læse mere om, hvordan du  spiller PS3 spil på en PS4 konsol via PS Now her

PS4 Pro og PS4 Slim kan godt afspille PS4 spil, men ikke PS3 spil - med mindre du bruger PS Now. Dog kan tilgængelighed af spil og PS Now afhænge af, hvor i verden du bor. En lidt rodet affære, ja.

 

Så er Playstation 5 bagudkompatibel?

Ja, sådan da. Tror vi. Sony bekræfter at  den nye Playstation 5 vil være bagudkompatibel med en stor del PS4 spil. Der går stadig rygter om, hvorvidt PS5 vil være kompatibel med andre tidligere spil, hvilket tiden må vise, når PS5 udkommer.

5. Design og udseende


Xbox design og udseende

Xbox har løbende skiftet design, både i form, størrelse og farve. Nedenfor får du et lille overblik over de største forandringer som Microsoft har lavet på Xbox konsollerne gennem årene.  


 

Årstal / Model

Xbox Design: Detaljer

Xbox Design: Udseende

2001


Xbox 


Farve: Sort og grøn

Størrelse: H: 91 x B: 320 x D: 259,1 mm

Vægt: ca. 4 kg

Xbox - Wikipedia, den frie encyklopædi

2005


Xbox 360 


Farve: Hvid og grøn

Størrelse: H: 78,7 x B: 309,9 x D: 269,2 mm

Vægt: ca. 3,5 kg

Microsoft Xbox 360 Pro review: Microsoft Xbox 360 Pro - CNET

2010


Xbox 360 S 


Farve: Sort og grøn

Størrelse: H: 78,6 x B: 270 x D: 260 mm

Vægt: ca. 2,9 kg

Microsoft Xbox 360 (S) with Kinect 4 GB Black Console | eBay

2013 (juli)


Xbox 360 E 


Farve: Sort og grøn

Størrelse: H: 78,6 x B: 268 x D: 259 mm

Vægt: ca. 2,8 kg

XBOX 360 E 4GB SORT - Expert.dk

2013 (november)


Xbox One


Farve: Sort

Størrelse: H: 78.7 x B: 332,7 x D: 275 mm

Vægt: ca. 3,54 kg

Xbox One sælger godt | GamersLounge

2016


Xbox One S


Farve: Hvid og sort

Størrelse: H: 63,5 x B: 294,6 x D: 228,6 mm

Vægt: ca. 2,9 kg

Køb Xbox One S -konsol - Microsoft Store da-DK

2017


Xbox One X 


Farve: Hvid og sort

Størrelse: H: 59,9 x B: 300 x D: 240 mm

Vægt: ca. 3,81 kg

Xbox One X 1TB Gears of War 5 Edition - Xbox - Komplett.dk

2020


Xbox Series X


Farve: Sort

Størrelse: H: 310 x B: 160 x D: 160 mm

Vægt: ca. 4,45 kgMicrosoft Xbox Series X Online at Lowest Price in India

 

Playstation design og udseende

På samme måde som Xbox, har Playstation også løbende skiftet udseende og design. Du får her et overblik over de største forandringer Sony har lavet på de Playstation modellerne.


Årstal / Model

PS Design: Detaljer

PS Design: Udseende

1994


Playstation 


Farve: Grå

Størrelse: H: 63,5 x B: 275 x D: 190 mm

Vægt: ca. 1,5 kg

PlayStation (console) - Wikipedia

1998


PocketStation


Farve: Grå-hvid

Størrelse: H: 64 x B: 42 x D: 13,5 mm

Vægt: ca. 30 gram

PocketStation - Wikipedia

2000


PS One 


+


Playstation 2

PS One

Farve: Grå

Størrelse: H: 38 x B: 193 x D: 144 mm

Vægt: ca. 1,5 kg


PS2

Farve: Sort

Størrelse: H: 78,7 x B: 302,3 x D: 183 mm

Vægt: ca. 2,2 kgFile:PSone-Console-Set-NoLCD.jpg - Wikimedia Commons
Sony PlayStation 2 Sort | Blue City

2004 


PS2 Slimline


+


Playstation
Portable

PS2 Slimline

Farve: Sort (flere editions)

Størrelse: H: 28 x B: 230 x D: 152 mm

Vægt: ca. 900 gram


PSP

Farve: Sort (flere editions)

Størrelse: H: 74 x B: 170 x D: 23 mm

Vægt: ca. 28 gram

Sony Playstation 2 (PSTWO) Slim Console at TigerDirect.com
Køb: PSP 3000 SLIM & LITE Sort (EU) m. Custom Firmware - billig tilbud

2006


Playstation 3


Farve: Sort

Størrelse: H: 98 x B: 325 x D: 275 mm

Vægt: ca. 5 kg

8 Things You Might Not Know About the PS3

2009


PS3 Slim


Farve: Sort

Størrelse: H: 65 x B: 290 x D: 114,1 mm

Vægt: ca. 3,2 kg

Rygte: Ny PS3 Slim på vej - - Gamereactor

2011


Playstation Vita


Farve: Sort (flere editions)

Størrelse: H: 85,1 x B: 183,6 x D: 15 mm

Vægt: ca. 219 gram

PS Vita Hardware Wi-Fi - PlayStation Vita Standard Edition: playstation_vita: Computer and Video Games - Amazon.ca

2012


PS3 SuperSlim


Farve: Sort

Størrelse: H: 60,9 x B: 299 x D: 231 mm

Vægt: ca. 2,1 kgKøb: PS3 Super Slim konsol (12 GB) - billig tilbud

2013


Playstation 4


Farve: Sort (flere editions)

Størrelse: H: 53 x B: 275 x D: 305 mm

Vægt: ca. 2,8 kg

Sony PlayStation 4 500GB • Se pris (4 butikker) hos PriceRunner »

2016 


PS4 Slim


Farve: Sort (flere editions)

Størrelse: H: 39 x B: 265 x D: 288 mm

Vægt: ca. 2,1 kg

PS4 slim 500GB

2016


PS4 Pro


Farve: Sort (flere editions)

Størrelse: H: 55 x B: 295 x D: 327 mm

Vægt: ca. 3,3 kg

Sony Playstation 4 Pro 1TB - Black Edition • Se priser hos os »

2020


Playstation 5Sony's PS5 design is 'bold, daring and future facing,


Se flere detaljer og  
dimensioner for spilkonsoller her.

6. Priser på Xbox og Playstation 


Hvad koster PS4 Slim 500 GB? Eller hvad med Xbox One? Og hvad vil Xbox Series X og Playstation 5 mon koste?  Vi har samlet et ca. prisoverblik til dig, fordelt på nypris og brugt. 


 

Priser på på Xbox og Playstation (vejledende)


Xbox - Priser

Playstation - Priser

Nypris


Xbox One X

Xbox One Z, 1TB, sort
= ca. 3199 - 3999 kr.


Xbox One S

Xbox One Slim, 1TB, hvid
= ca. 1299 - 1799 kr.

Nypris


Playstation 4 Pro

PS4 Pro, 1TB, sort

= ca. fra 2449 - 2999 kr.


Playstation 4 Slim

PS4 Slim, 1TB, sort
= ca. fra 2299 - 2649 kr.

Brugt 


Xbox One X

Xbox One Z, 1TB, sort
= ca. 1599 - 2499 kr.


Xbox One S

Xbox One Slim, 1TB, hvid
= ca. fra 999 - 1199 kr.


Xbox One E

Xbox One Elite, 1TB, sort
= ca. fra 999 - 1199 kr.Xbox 360

Xbox 360, 60GB, hvid
= ca. fra 399 - 499 kr.

Brugt


Playstation 4 Pro

PS4 Pro, 1TB, sort

= ca. fra 1899 - 2099 kr.


Playstation 4 Slim

PS4 Slim, 1TB, sort
= ca. 2299 kr.


Playstation 4 Slim

PS4 Slim, 500GB, sort
= ca. 1999 kr.Playstation 3 Slim

PS3 Slim, 320GB, sort
= ca. fra 449 - 799 kr.

Kommende Xbox Series X


Ingen officiel udmelding - men 

rygter går på min. 399 dollars (i USA)

Kommen Playstation 5


USA: ca. 499 dollars

Danmark: ca. 6990,00 kr.Har du overvejet at købe brugt? Eller sælge?

Vil du gerne købe en brugt spilkonsol, så hold øje med Blue City og  se hvilke brugte konsoller vi har på lager. Eller du kan sælge din gamle konsol - Se  hvordan du sælger til Blue City her.

7. Services: Game Pass, Live Gold, PS Now og PS Plus


Både Xbox og Playstation tilbyder forskellige online services i deres spiluniverser. Nedenfor kan du se en sammenligning mellem Xbox Game Pass og Playstation Now, som er under kategorien “streaming abonnementstjenester”. 

Dernæst kigger vi på Xbox Live Gold og Playstation Plus som er “Premium medlemskaber”.


 

Streaming abonnementstjenester:
Fordel: Du behøver ikke downloade og installere et spil, men kan spille on-demand.


 

 • Xbox Game Pass: en online streaming-abonnementstjeneste, hvor du for en månedlig pris får adgang til et bibliotek med over 100 spil

 

 • Playstation Now: en online streaming-abonnementstjeneste, hvor du kan streame over 700 spil for en månedlig pris

 


Premium medlemskaber:

Fordel: Ved at betale ekstra får du ekstra fordele og store rabatter på spil.

 • Xbox Live Gold: en subscription-baseret opgradering af din eksisterende Xbox account

 • Playstation Plus: en subscription-baseret opgradering af din Playstation Network konto


 

Streaming abonnementstjenester

Xbox Game Pass

Playstation Now

✓ Ubegrænset adgang til over 100 spil

✓ 3 forskellige abonnementstyper: 

    PC, Konsol og Ultimate (Ultimate = +Live Gold)

✓ Mulig på Xbox One spilkonsoller eller PC

✓ Eksklusive medlemsrabatter og tilbud


Priser:

PC: 33 kr./md - Konsol: 79 kr./md - Ultimate: 99 kr./md

✓ Download/stream over 700 PS4, PS3 og PS2-spil

✓ 3 forskellige abonnementstyper: 12md / 3md /1md 

✓ Tilbyder gratis 7-dages prøveperiode 

✓ Mulig på PS4 spilkonsoller eller PC

✓ Eksklusive medlemsrabatter og tilbud


Priser:

12 md: 39,59 kr./md - 3 md: 65 kr./md - 1 md: 80 kr./mdPremium medlemskaber

Xbox Live Gold

Playstation Plus

Få alle Game Pass fordele

Få 2-3 gratis spil hver måned

Bliv del af gamer community med multiplayernetværk

Få op til 50-75% rabat på spil


Priser starter på:

12 md: 41,5 kr./md - 3 md: 53 kr./md - 1 md: 59 kr./md

✓ Få alle PS Now fordele

✓ Få 2 gratis PS4 spil hver måned  

✓ Spil i multiplayer mode

✓ Få rabatter og weekly deals på spil


Priser starter på:

12 md: 38 kr./md - 3 md: 64 kr./md - 1 md: 65 kr./md8. Xbox Series X vs. Playstation 5: Hvad ved vi?


Her får du et overblik over, hvad vi ved (og ikke ved), om specs i de to kommende spilkonsoller.


 

Xbox Series X - Specs

Specifikationer

 • Spil kan afvikles i op til 120 FPS
 • DDR6 RAM

 • SSD lagerplads

 • Kan opskalere til 8K

 • Ray-tracing 

 • Navi graphics architecture 

 • Zen 2 CPU

Design

Høj, stilren, sort kasse som kan lægges ned  

(se Xbox Series X her)

Spiludvalg

15 Game Studios arbejder pt på unikke Xbox Series X spil


Controller

Ny og ændret controller i form og størrelse 


Bagudkompatibilitet

Ja (til forrige 3 generationer: Xbox One + Xbox 360 

+ 1.gen. Xbox)


Pris 

Ukendt (rygter går på min. 399 dollars )

 


Playstation 5 - Specs

Specifikationer

CPU:

 • x86-64-AMD Ryzen™ “Zen 2”
 • 8 Cores / 16 Threads
 • Variable frequency, up to 3.5 GHz

GPU:

 • AMD Radeon™ RDNA 2-based graphics engine
 • Ray Tracing Acceleration
 • Variable frequency, up to 2.23 GHz (10.3 TFLOPS)

System memory:

 • GDDR6 16GB
 • 448GB/s Bandwidth

SSD

 • 825GB
 • 5.5GB/s Read Bandwidth (Raw)

PS5 Game disc:

 • Ultra HD Blu-ray™, up to 100GB/disc

 

Video out:

 • Support of 4K 120Hz TVs, 8K TVs, VRR (specified by HDMI ver.2.1)

Audio:

 • “Tempest” 3D AudioTech

Design

Høj, slank, hvid/sort og futuristisk (se PlayStation 5 her)


Spiludvalg

Pt over 4000 PS4 spil, hvoraf de fleste vil være PS5 kompatible 


Controller

DualSense, ny wireless PS controller


Bagudkompatibilitet

Ja, men uklart i hvilken grad. Sony siger at PS5 vil støtte en stor del af PS4 spil.


Pris 

Ukendt (rygter går på min. 399 dollars )


Vil du være først til at vide nyt om PS5?  Sign-up til PS5-nyheder hos Sony her.

9. Opsummering: Pros og Cons ved Xbox og Playstation


Med udgangspunkt i Xbox One og Playstation 4 Pro, samt informationen vi ved om Xbox Series X og Playstation 5, får du en opsummering med vores bud på pros og cons. 


 

Xbox vs. Playstation - Pros and Cons 


Xbox: 10 Pros og Cons 

Playstation: 10 Pros og Cons 


Xbox har typisk en stærkere processor

Xbox har stærk type RAM (alle typer spil kører godt)


Xbox er frontløber på 4K-fronten


Xbox har bedre spiludvalg ift. skydespil


Xbox vinder på bagudkompatibilitet


Xbox er typisk lidt billigere


Xbox har et mere stilrent design


Xbox halter bagefter i VR-kapløbet  


Xbox har et intuitivt interface som er lettere at
    forstå


Xbox har en lidt mindre markedsandel og færre  

    online brugere/spillere


PS er kendt for at være en kraftigere maskine

PS stærkere type RAM (en fordel i tunge spil)


PS halter lidt bagud på 4K-fronten


PS har bredere udvalg af skæve spilgenrer


PS halter bagefter på bagudkompatibilitet


PS er typisk lidt dyrere


PS har stadig et flot og eksklusivt design


PS er frontrunner i VR-kapløbet


PS har et mindre intuitivt interface og det kan tage 

    længere tid at lære at begå sig


PS har større markedsandel og flere online spillere

    at game imod

 


Hvad betyder dette for Xbox Series X og Playstation 5?

Det er svært på forhånd at konkludere noget i forhold til de to spilkonsoller - når Xbox Series X og Playstation 5 udkommer og afprøves, kan der for alvor konkluderes i den ene eller anden retning. 


I sidste ende kommer det dog ned til behov og præferencer. Er du vant til Xbox vil Xbox Series X helt sikkert ikke skuffe - men det samme gælder for Playstation 5. Begge konsoller vil uden tvivl give unikke og fantastiske spiloplevelser til spillere. 

10. Xbox vs. Playstation: Hvilken konsol skal jeg vælge?


Så er vi ved vejs ende og du sidder måske stadig med spørgsmålet: “Jamen, hvad ER så den bedste spillekonsol og hvilken konsol skal JEG vælge?”


 

Xbox vs. Playstation er uden tvivl en never-ending battle mellem to af verdens største titaner (lad os gemme Nintendo-snakken til en anden dag).


Om du skal vælge Xbox eller Playstation afhænger, som så meget andet her i livet, af behov og præferencer. Er du frontløber på alt gaming og spiller xx-antal timer hver dag? Så bør du da helt sikkert købe Xbox Series X eller Playstation 5, måske endda begge (men husk: ikke noget med organsalg, tak). 


 

Er du derimod på et niveau, hvor du godt kan lide et par ugentlige og måske daglige gamer-eventyr i perioder, men hvor du ikke har et direkte behov for at løbe forrest? Jamen, så kan det være en mulighed at vente lidt. Så kan du også se, hvilke børnesygdomme Xbox Series X og Playstation 5 har med sig (der er altid et eller andet). 


 

Er du tilhænger af det ene brand, kan det være du allerede ved, hvad du vil vælge. Om ikke andet kan du overveje at købe en brugt konsol af modsatte brand og prøve det af?


 

Ikke desto mindre, har du her fået en guide med gode indspark og indsigt i “Xbox vs. Playstation”, titanernes kamp.


 

Hvis du er helt i vildrede, så husk Thomas Myginds vise ord (tidligere vært på Robinson): 

“Intet er umuligt, for den, som bærer viljen i hjertet”. 


 

Men hvis heller ikke dét hjælper, jamen så kan du evt. planlægge et besøg til Frankrig. Her blev “lyssværdskamp” jo anerkendt som officiel sport tilbage i 2019 (!!). Så kan det godt være, at det kun er led-lysende polycarbonat sværd, men det giver da stadig anledning til at besøge det franske fædreland 

- om ikke andet mens du venter på at Xbox Series X og Playstation 5 udkommer.