Loading

Skal din smartphone med på festival?

Skrevet af Blue City
Publiceret 25. juni 2018

 

Har du heller ikke lyst til at tabe din spritnye iPhone X i smatten? Så lad den blive hjemme og medbring i stedet en “festival telefon”.

 

Undgå bekymringer med en festival telefon

Noget af det sidste man har lyst til, når man er på festival, er at gå rundt og være bange for at miste sin nye dyre smartphone.

Det kan derfor være en god idé at tage en “festival telefon” med til sommerens mange festivaler. En undersøgelse fra Wilke fra 2015 viste, at 30% af unge mellem 15 og 23 erstattede deres smartphone med en anden telefon, inden de drog på festival. Det mener vi, stadig er en god idé i 2018! Du kan nemt og billigt købe en brugt mobiltelefon. Vælg enten en smartphone, så du kan tage billeder, filme og downloade dine yndlings apps, eller gå old school, og vælg en gammel tryk-telefon, der kan holde strøm under hele festivalen. Tag en “festival telefon” med på Roskilde, Skanderborg eller Northside og undgå at blive ruineret, når din nye smartphone skal erstattes.

Krav til en festival telefon

Billig

Slidstærk

Lang batterilevetid (power save mode)

Nem at erstatte


Sådan passer du på din mobil under festivalen
 

Er du i tvivl om, du skal udskifte din mobiltelefon, inden du tager på festival?  Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du passer på den telefon, du end vælger at tage med ud i festlighederne.

Invester i panserglas eller lignende. Dette beskytter din skærm

Lav en backup af billeder og videoer (dropbox eller icloud)

Husk skærmlås, så fremmede ikke kan åbne telefonen, hvis den bliver stjålet

Hvis du har en iPhone, så slå find my iPhone til.

Hvis du har en Android telefon (Samsung, HTC, Huawei eller lignende.) slå “Find my device” til. Den findes også som selvstændig app

Overvej at udskifte din mobil med en “festival telefon”

 

Husk! At være på festival handler ikke om at se ned i skærmen på din smartphone eller om at opleve koncerter gennem snapchat. Det handler om at dele gode øjeblikke sammen med resten af festivalen, og det behøver du ikke den nyeste smartphone til!

Hvad med et kamera?

 

Hvis du vil have muligheden for at opleve festivalen fuldt ud men stadig gerne vil have billeder og video med hjem, så burde du måske overveje et såkaldt “action kamera” såsom GoPro kameraerne. Fordelene ved sådan et kamera er at de er slidstærke og derfor er velegnet til festivals mudder, regn og evt. øl der kunne ramme det elektronik du har medbragte på festival.

Kameraer

Vælg en festival telefon til dit behov

Vælg telefonernes svar på en tank, en Nokia 3310 eller en af de andre klassiske telefoner fra dengang hvor batteriet gerne holdt en uge. De har lang batterilevetid, kan bruges til sms, opkald og selvfølgelig altid klar til et spil snake til de trætte morgener:

NokiaAlcatelDoro

Til dig der ikke kan undvære en iPhone. Vælg en iPhone 4, 5 eller 5 til illige penge. Her kan du bare logge ind med dit apple-id, og så er det fuldstændig ligesom at have din “normale” iPhone med på festival.

iPhone 4 & 4siPhone 5 & 5s

Er du mere til Android? Så kig igennem vores udvalg af smartphones. Vælg fx en Samsung Galaxy S5. Her får du en billig mobiltelefon af høj kvalitet. Samsung Galaxy S5 har battery save mode, et 16 MP kamera og 4G netværk, der giver dig mulighed for at hente alle de nødvendige apps du ikke kan undvære under festivalen. Køb et ekstra batteri til din Samsung, så har du altid lige lidt mere strøm end dine venner.

Smartphone