Loading

Guide: Sådan vælger du det rette smartwatch

Skrevet af Blue City
Publiceret 4. maj 2020

De smarte ure bliver mere og mere udbredte. De findes i dag i et væld af forskellige design og med et hav af forskellige funktioner. Nogle modeller kan efterhånden de helt samme ting, som din smartphone kan, og er i højere grad en form for minicomputer end et egentligt ur. Andre modeller har blot til formål at holde dig opdateret på det mest essentielle såsom beskeder, mails og opkald.

 

Stort set alle smartwatches kan benyttes i forbindelse med træning og kan gøre det nemmere for dig at nå dine mål, men der er forskel på, hvor detaljeret motionsdata de hver især tilbyder. Foruden motionstracking kan mange af dem kan afspille musik, fungere som navigation og sågar bruges til at spille spil på.

Kort sagt: Mulighederne er tæt på uendelige med smartwatches og sådanne kan meget mere end blot vise dig klokken. Netop derfor kan det også være udfordrende at vælge den rette model.

For at gøre det nemmere for dig at finde det helt perfekte smartwatch, som matcher netop dine behov, krav og præferencer, har vi sammensat en udførlig guide til dig. Vi kigger nærmere på alt det, du skal have for øje, når du vælger smartwatch, så du er sikker på at få fat i et funktionelt ur, der giver mening for dig. Et smartwatch kan være en større investering, så det gælder om at finde det perfekte match i første forsøg.

Hvilke krav og behov har du i forhold til funktionerne i dit smartwatch?

Der er meget stor forskel på, hvilke opgaver du kan udføre med forskellige smartwatches, og hvilke funktioner de forskellige smarte ure har. Nogle af de bedste smartwatches på markedet vil vitterligt blow your mind med alle deres smarte features, imens andre modeller kun kan udføre de mest basale opgaver. Hvad, du skal vælge, afhænger helt og holdent af, hvad du forventer at skulle bruge dit smartwatch til.

 

Du kan blandt andet finde smartwatches, der:

 • Måler din puls.
 • Kan bruges til at besvare opkald.
 • Giver dig besked, når det er tid til, at du rejser dig op i løbet af arbejdsdagen.
 • Motiverer dig til at få dig rørt.
 • Hjælper dig med at tracke mad- og vandindtag.
 • Tracker din søvn.
 • Kan afspille musik direkte til dine høretelefoner.
 • Kan navigere dig rundt i bil, på cykel eller gåben.
 • Kan bruges som betalingskort i butikker.

Grundlæggende kan man inddele funktionerne i et smartwatch i tre overordnede kategorier: Sundhed, underholdning og kommunikation. Disse kigger vi nærmere på nu.

Hvorfor overhovedet investere i et smartwatch?

Et smartwatch fungerer grundlæggende som en ”forlængelse” af din smartphone. Det er designet som et armbåndsur, og på urskiven får du så vist diverse meddelelser, der ellers normaltvist ville dukke op på din smartphone. De fleste smartwatches gør som minimum opmærksomme på dem selv, når du modtager en e-mail, en besked eller et opkald.

På din urskive/skærm kan du se, hvem der ringer eller skriver til dig samt se hele eller en del af en eventuel besked. På den måde kan du nemt afgøre, om du skal tage telefonen op af lommen, eller om det er noget, der kan vente til senere. Det betyder færre forstyrrelser i løbet af dagen.

Vi uddyber lige med et scenarie, du sikkert kender: Du mærker din telefon vibrere i lommen og finder den straks frem. Det viser sig, at du ikke behøver svare på beskeden med det samme, men nu, hvor du alligevel har telefonen i hånden, kan du da lige tjekke Facebook, Instagram og din mailkonto. Bum, så er der gået ti minutter.

 

Med et smartwatch til at fortælle dig, hvilke meddelelser du modtager, tager du kun din smartphone frem, hvis du får en besked, du faktisk skal forholde dig til her og nu. Ellers får mobilen lov til at blive liggende, og dermed får du ikke alle disse små afbrydelser i løbet af dagen, som i sidste ende kan koste dig rigtig meget tid.

Dette er blot én af de mange, mange fordele ved et smartwatch. Det gælder nemlig også, at et sådant kan hjælpe dig med at holde dig sund og rask ved for eksempel at give dig påmindelser om at bevæge dig – eller advare dig, hvis din hjerterytme er uhensigtsmæssig. Der er faktisk set flere eksempler på, at smartwatches har alarmeret brugerne om hjertestop og blodpropper og på den måde vitterligt har reddet liv.

 

Om du forventer, at dit smartwatch redder dit liv eller ej, vil du helt sikkert kunne få glæde af et sådant. Det gør det nemmere for dig at klare alverdens småopgaver i løbet af dagen, og det sparer dig for en masse afbrydelser fra din smartphone.

På blot få år er smartwatchet blevet særdeles populært, og der er intet, der tyder på, at denne udvikling stopper lige foreløbigt. Inden længe vil de smarte ure med største sandsynlighed være lige så udbredte gadgets som smartphonen selv.

Spørgsmålet er altså ikke, om du skal have et smartwatch, men derimod hvilket smartwatch, du skal have fingrene i. Dét dykker vi ned i her.

Kig på forskellige design – du kommer til at bruge dit smartwatch flittigt

Når først du har vænnet dig til at bruge dit smartwatch, kommer du næppe til at kunne undvære det igen. Du kommer til at gå med det hver eneste dag, og derfor er det også vigtigt, at du finder et ur, der designmæssigt matcher dine personlige stil.

Der er et væld af forskellige producenter, der alle sammen er kommet med deres bud på smartwatches, og uanset dine personlige præferencer kan du derfor med garanti også finde en model, der falder i din smag. Både store elektronikgiganter og modebrands har udviklet smartwatches i forskellige design, så der er massevis af valgmuligheder.

 

På mange smartwatches har du mulighed for at skifte urremmen ud, hvilket bestemt kan være en fordel. Det betyder nemlig, at du kan skifte imellem for eksempel en gummirem, når du træner og en læderrem, når du er på arbejde. Ved at vælge et smartwatch med udskiftelig urrem, får du et alsidigt ur, du kan få glæde af i forskellige sammenhænge, og som altid passer til resten af dit look.

Når du skal vælge smartwatch, kan du blandt andet kigge på, om du gerne vil have en model, der ligner et klassisk armbåndsur, eller om du foretrækker det mere futuristiske design, hvor ”urskiven” i virkeligheden blot er en lille skærm. I denne forbindelse er det også værd at nævne, at nogle smartwatches har knapper, imens andre udelukkende kan styres ved hjælp af touch på den indbyggede skærm.

Hvad du skal vælge, afhænger af personlige præferencer; Nogle foretrækker fysiske knapper og et mere klassisk look, imens andre er mest betagede af det topmoderne udtryk, hvor alting styres ved hjælp af touch.

Hvilken smartphone har du?

Hele pointen med et smartwatch er, at det skal forbindes med din smartphone. Derfor er det naturligvis også en nødvendighed, at dit smartwatch og din smartphone kan arbejde sammen.

Langt de fleste producenter af smartwatches har lavet dem således, at de kan kombineres med smartphones fra mange forskellige producenter. Det gælder imidlertid ikke Apple. For at du kan få glæde af et Apple Watch, kræver det, at du har en iPhone. Du kan ganske enkelt ikke forbinde et Apple Watch med en smartphone fra en anden producent.

 

Køber du et smartwatch, der bruger Android som styresystem, kan du som udgangspunkt forbinde det med enhver smartphone. Dog vil nogle funktioner typisk fungere bedst, hvis du parrer uret med en smartphone, der ligeledes kører på Android.

Inden du køber dig et smartwatch, gør du således klogt i at undersøge, hvilke ure din smartphone er kompatible med, og om der eventuelt er nogle smarte funktioner, du risikerer ikke at kunne få glæde af grundet styresystemet i din smartphone. Dit smartwatch er kun så smart, som din smartphone tillader det, og derfor skal dine to devices passe sammen.

Hvilken budgetramme arbejder du inden for?

Mange forskellige producenter er kommet med deres bud på smartwatchet – fremtidens ur. Derfor kan du også finde smarte ure i mange forskellige prisklasser. Når du skal finde det perfekte smartwatch for dig, gør du klogt i først og fremmest at afgøre, hvor meget du er villig til at spendere på dit smartwatch. På den måde kan du afgrænse din søgning gevaldigt.

Det gælder – naturligt nok – at jo dyrere et smartwatch du køber, des flere smarte funktioner byder det på. Kan du nøjes med de mest basale features, behøver dit nye, smarte ur ikke at koste dig alverden, men ønsker du derimod at gå hele vejen og få glæde af alle de smarteste, mest moderne funktioner, der kan findes i et smartwatch? Så skal du regne med at måtte bruge lidt penge på det.

 

Ud over at pris og funktioner hænger sammen, gør pris og kvalitet naturligvis også. Hvis du køber et af de allerbilligste smartwatches på markedet, er kvaliteten også derefter. Påtænker du udelukkende at bruge det, når du for eksempel arbejder i haven og ikke har din telefon på dig, eller når du er på motionseventyr i skoven, kan det sagtens være, at denne løsning er fin for dig.

Påtænker du omvendt at gå med dit smartwatch dag ud og dag ind og benytte det til alverdens småopgaver, vil det som regel være fornuftigt at gå efter en lidt dyrere kvalitetsmodel, som kan holde til flittigere brug.

Prisen på dit smartwatch hænger naturligvis også sammen med design – og brand. Man kan ikke komme uden om, at for eksempel Apple er et modebrand, og når du køber et Apple-smartwatch, betaler du derfor heller ikke blot for funktioner og kvalitet, men også for navnet. Det samme gælder, hvis du køber et ur fra eksempelvis Michael Kors, som også er kommet med deres bud på fremtidens ur.

 

Når du køber et smartwatch, kan du bevæge dig inden for mange forskellige prislejer. Du kan derfor uden tvivl også finde et ur, der ligger inden for din budgetramme – særligt, hvis du køber et brugt smartwatch her hos os.

I forhold til prisen på dit smartwatch skal du huske på, at du med største sandsynlighed kommer til at bruge det flittigt, hvorfor det også godt kan betale sig at bruge penge på ét, der føles lækkert at have på, og som designmæssigt møder dine forventninger. Køber du en for billig udgave, risikerer du, at du hurtigt føler dig nødsaget til at købe et nyt, så vælg hellere en model, du kan få glæde af i lang tid frem. Det er både bedre for din økonomi på sigt – og for miljøet.

Du kan altid være på med et smartwatch

Som minimum bør du finde et smartwatch, der kan informere dig om indkommende opkald, beskeder og mails. Dermed er du sikker på, du aldrig misser en vigtig opringning eller mail. Dette er særligt relevant, hvis du for eksempel har et job, hvor du ofte er i dialog med for eksempel kunder og samarbejdspartnere.

Ud over at disse notifikationer gør, at du aldrig går glip af noget, gør de også – som vi var inde på tidligere – at du kan undgå mange af de små afbrydelser i løbet af dagen. Medmindre du har indstillet forskellige notifikationer på din telefon til at have forskellige lyde eller vibrationsmønstre, tager du sandsynligvis tit og ofte din smartphone op af lommen, selvom notifikationen i virkeligheden ikke kræver din opmærksomhed her og nu.

Sker der noget på din smartphone, du faktisk skal forholde dig til med det samme, gælder det, at du med mange smartwatches har mulighed for at besvare beskeder og mails – og ja, endda opkald. Du kan altså klare kommunikationen direkte fra dit håndled.

 

Du kan naturligvis selv bestemme, hvilke notifikationer der skal ende på dit smartwatch. Nogle sociale medier vil du måske gerne have notifikationer fra, imens det er ligegyldigt med andre platforme. Desuden kan det være, du gerne vil have notifikationer på nogle tidspunkter af dagen, imens du helst vil undvære dem på andre. For eksempel kan det give mening at få notifikationer om mails på din arbejdskonto i arbejdstiden, imens du måske gerne vil undgå dem, når du har fri.

Mulighederne for personlig tilpasning varierer meget fra smartwatch til smartwatch, men køber du et mere avanceret et af slagsen, har du i høj grad mulighed for selv at bestemme, hvor meget du vil være ”på” med dit smartwatch. Du kan kort sagt selv bestemme, hvor meget det skal forstyrre dig i løbet af dagen – og med hvilke informationer.

 

Når du skal vælge smartwatch, bør du kigge nøje på, hvordan de forskellige ure giver dig mulighed for at kommunikere. Der er stor forskel på, hvilke og hvor mange forskellige platforme diverse smartwatches på markedet er kompatible med. Er det vigtigt for dig at kunne være opdateret på alt, hvad der foregår på din smartphone, skal du naturligvis vælge et smartwatch, der understøtter alle dine applikationer. Er det omvendt kun nødvendigt for dig at blive gjort opmærksom på de væsentligste hændelser på din smartphone, kan du sandsynligvis nøjes med et smart ur, der oplyser dig om beskeder og indkommende opkald.

I denne forbindelse er det også værd at kigge på mulighederne for personlig tilpasning i forhold til notifikationer, så du er sikker på kun at blive notificeret om de ting, der er vigtige for dig. På den måde sikrer du, at dit smartwatch bliver et kærkomment hjælpemiddel i hverdagen fremfor en forstyrrende faktor.

Find vej, vær underholdt og dyk ned i musikken med dit smartwatch

Nyder du at slappe af med et mobilspil indimellem? Hvorfor så ikke investere i et smartwatch, der gør, at du vitterligt har underholdningen lige ved hånden? Du kan finde flere forskellige smartwatches, som gør det muligt for dig at spille diverse mobilspil direkte på urskiven. På den måde kan du nemt tage en tiltrængt pause fra dagens gøremål, når du har brug for det.

Imens vi er ved underholdning, skal det også nævnes, at mange smartwatches kan afspille musik, lydbøger og podcasts direkte til dine høretelefoner. Har du trådløse høretelefoner, kan de parres med dit smartwatch, hvorefter du kan afspille dine yndlingsnumre eller din favoritpodcast direkte til høretelefonerne uden brug af din smartphone. Det er for eksempel smart i tilfælde, hvor du ikke ønsker at have din smartphone med dig, men du fortsat gerne vil være underholdt – for eksempel på en gå- eller løbetur.

 

Der er forskel på, hvor mange forskellige funktioner på dit smartwatch du kan få glæde af, hvis ikke dit smartwatch er i nærheden af din smartphone, men som regel vil du som minimum have mulighed for at afspille musik, lydbøger og podcasts, du har hentet ned på din enhed.

Bliver vi ved det scenarie, hvor du er ude på en gå- eller løbetur uden din smartphone, men med dit smartwatch, kan du også nyde godt af navigation direkte på urskiven. Det kan du naturligvis også, hvis du er på cykel eller i bil. Flere smartwatches kan navigere dig ved hjælp af vibrationer, hvilket betyder, at du end ikke behøver kigge på din urskive for at finde frem til din destination.

Uanset om du er faret vild i skoven eller er ude på en længere køretur, kan du få glæde af navigation i dit smartwatch og på den måde være sikker på, at du ender det helt rigtige sted.

 

Når du skal vælge smartwatch, kan du med fordel kigge på, hvilke funktioner i uret du kan gøre brug af, selvom du ikke er i nærheden af din smartphone, hvis du af og til gerne vil lade telefonen blive derhjemme. Derudover skal du naturligvis være skarp på, hvilke forskellige funktioner der er vigtige for dig at have i dit ur.

Generelt er der typisk en sammenhæng imellem prisen og mængden af funktioner i et smartwatch, og jo flere smarte funktioner, du vil have adgang til, des dyrere bliver uret. Derfor er det også fornuftigt nøje at overveje, hvilke funktioner der faktisk betyder noget for dig. Der er ingen grund til at betale i dyre domme for en masse funktioner, du aldrig kommer til at bruge, men samtidig skal dit ur naturligvis også kunne alt det, du finder nødvendigt og smart.

Lad dit smartwatch hjælpe dig med at prioritere din sundhed

Noget af det, der ofte bliver fremhævet omkring smartwatches er, at de gør det nemt for dig at forblive sund og rask. Mange brugere sætter pris på, at et smartwatch kan tracke ens aktivitet i løbet af dagen ved for eksempel at fungere som skridttæller. For mange, der har stillesiddende arbejde, giver det også rigtig god mening at blive mindet om at stå op i løbet af dagen eller at blive motiveret til at løbe, gå eller cykle en tur, fordi aktivitetsniveauet i løbet af dagen har været for lavt.

Du kan finde smartwatches, der kan hjælpe dig med at holde styr på alverdens forskellige aspekter af træningen – det dykker vi lidt dybere ned i længere nede i dette indlæg.

 

Foruden at dit ur kan holde styr på din træning, er der også mange, der er begejstrede for muligheden for at tracke vand- og madindtag. Mange af os har svært ved at få drukket nok vand i løbet af dagen, og her kan dit smartwatch være et kærkomment hjælpemiddel, som sørger for, at du nemt holder styr på dit vandindtag – og holder det oppe. Foruden at du kan holde øje med, hvor meget vand du indtager, kan du på mange smarte ure også få påmindelser, der fortæller dig, at du skal huske at drikke vand. På den måde sikrer du, at væskebalancen er, som den skal være i løbet af dagen.

Et avanceret smartwatch kan i bund og grund holde styr på alt, hvad der har med din overordnede sundhed at gøre. Du kan for eksempel også finde modeller, der giver dig besked, hvis der er for meget støj omkring dig, så du kan skåne dine ører. Mange ure kan tracke dine søvnmønstre for at hjælpe dig med at vågne veludhvilet hver eneste dag, og flere modeller kan endda hjælpe dig med at holde dit stressniveau nede. Har du brug for at tage en timeout i løbet af dagen, kan nogle smartwatches sågar hjælpe dig med at finde indre ro ved hjælp af en vejrtrækningsapp.

 

I en del af de bedste smartwatches har du mulighed for at holde øje med din puls og hjerterytme og få besked, hvis der sker uhensigtsmæssige udsving på denne front. Som vi også nævnte kort tidligere, har disse notifikationer i flere tilfælde gjort, at brugere har opdaget blodpropper eller hjertestop tidligt og dermed har haft mulighed for selv at slå alarm, inden situationen er blevet kritisk.

Det kan være særligt relevant at vælge et ur, der holder øje med dit hjerte, hvis du ved, at du af den ene eller anden grund er særligt udsat i forhold til blodpropper og deslige. Det kan for eksempel være, hvis du tidligere har haft en blodprop eller lider af en form for hjerte-kar-sygdom. Der er naturligvis ikke nogen garanti for, at et smartwatch opdager hverken blodpropper eller hjertestop, men med de mere avancerede modeller er der en vis sandsynlighed for det, og dét alene virker beroligende på flere brugere.

 

Når du skal vælge smartwatch, bør du i høj grad kigge på, hvilke dele af din overordnede sundhed forskellige modeller kan holde styr på for dig. Du ved bedst selv, hvad der giver mening for dig at kunne tracke, og derfor er det også kun dig, der kan afgøre, hvilke funktioner dit ur skal have. For nogen er det tilstrækkeligt at kunne tælle skridt, imens andre gerne vil have adgang til langt mere detaljeret data omkring træning, aktivitetsniveau, hjerterytme, væskebalance og meget, meget mere. Uanset hvilke behov og krav du måtte have, kan du uden tvivl finde et smartwatch, der passer til dig.

Hvilke behov og krav har du til aktivitetstracking?

Aktivitetstracking får et helt punkt for sig selv, da der findes mange forskellige smarte ure, der i en eller anden udstrækning kan tracke din aktivitet. Dog er der ikke nødvendigvis tale om et smartwatch, blot fordi du finder et ur, der kan tracke din aktivitet. Det gælder nemlig, at du kan finde flere forskellige armbåndsure, hvis eneste formål er at tracke aktivitet, og som derfor ikke falder ind under kategorien ”smartwatches”.

 

Af ure, der kan måle forskellige typer aktivitet findes:

 • Smartwatches
 • Sportsure
 • Aktivitetsmålere

Der er en glidende overgang imellem de forskellige urtyper, og netop derfor kan det være svært at finde rundt i, hvad der er hvad. Her vil vi opridse, hvad der definerer de forskellige ure, der alle sammen kan tracke aktivitet, men adskiller sig fra hinanden på andre områder. Derudover vil vi kigge lidt på, hvilken af de tre løsninger der er den bedste for dig.

 

Aktivitetsmålere

Som navnet også indikerer, er aktivitetsmålere skabt til at holde øje med din aktivitet i løbet af dagen – og natten. En aktivitetsmåler er typisk udformet som et simpelt armbåndsur, du kan have på døgnet rundt, men findes i mange forskellige design. En aktivitetsmåler fungerer blandt andet som skridttæller og kan derudover tælle forbrændte kalorier ved udførelsen af forskellige aktiviteter. Derudover monitorerer et sådant dine søvnmønstre, hvilket netop er grunden til, at du gerne skal sove med det.

En aktivitetsmåler er for dig, der udelukkende er interesseret i at kunne tracke dine forskellige aktiviteter, og som ikke forlanger avanceret data, men er tilfreds med mere simple målinger. Du modtager på en aktivitetsmåler ikke notifikationer fra din smartphone, og det er derfor slet ikke i samme kategori som et decideret smartwatch, hvorfor de to løsninger heller ikke bør sammenlignes. Nok er der typisk flere funktioner i et smartwatch og en aktivitetsmåler, der overlapper hinanden, men der er fortsat stor forskel på de to løsninger.

Da en aktivitetsmåler ikke har nær så mange funktioner som et smartwatch, er dette typisk et væsentligt billigere valg end det egentlige smartwatch. Er du udelukkende interesseret i at kunne holde styr på dit aktivitetsniveau i løbet af dagen, men har ingen interesse i at kunne modtage for eksempel beskednotifikationer på dit håndled, er en aktivitetsmåler et godt valg for dig.

Sportsure

 

Ønsker du at finde et ur, der kan hjælpe dig med at forbedre dine fysiske resultater, er et sportsur sandsynligvis en god løsning for dig. Det giver dig typisk et mere nuanceret og detaljeret indblik i din træning, end en aktivitetsmåler gør, og kan du godt lide at gå i dybden med data fra for eksempel din løbetur, får du mulighed for det med denne type ur.

Med et sportsur har du mulighed for nøje at tacke alverdens forskellige former for sport, da der findes særlige programmer til alt lige fra svømning til langrandski og landevejscykling. Du får altså mere præcist og detaljeret data, end det typisk vil være tilfældet med en aktivitetsmåler. Desuden kan et sportsur måle din puls og fungere som GPS, hvilket ikke er tilfældet med en aktivitetsmåler.

Sportsure er typisk meget robuste samt vand- og støvtætte, hvilket gør, at de kan holde til at blive taget med på alverdens forskellige eventyr. Grundet deres meget sporty udseende, og det er ikke nødvendigvis i denne kategori, du finder et moderigtigt ur, der også passer ind på for eksempel kontoret. Typisk vil du imidlertid også blot tage dit sportsur på, når du skal ud at motionere, hvorefter du vil tage det af igen, og designaspektet er derfor ikke så vigtigt, som det er ved et smartwatch.

Ligesom med en aktivitetsmåler modtager du ikke notifikationer på dit sportsur.

Smartwatches

 

Vil du have adgang til notifikationer fra din smartphone på dit ur, skal du have fat i et smartwatch. Et sådant kan som regel mange af de samme ting, som et sportsur eller en aktivitetsmåler kan, og derudover har det også en række andre smarte funktioner.

Selv et helt simpelt smartwatch vil som regel kunne måle sig med en aktivitetsmåler i forhold til at tracke motion og søvn, og kan du se en fordel i at kunne forbinde din smartphone med dit ur, vil et smartwatch derfor med stor sandsynlighed være et bedre valg for dig end en aktivitetsmåler.

 

De meget avancerede sportsure er de fleste smartwatches overlegne i forhold til at tracke motion. Vil du have adgang til dybdegående data omkring din træning, vil det således give god mening for dig at investere i et smart sportsur, som er designet med det ene mål for øje at tracke din motion. Ønsker du samtidig at have et almindeligt smartwatch, du kan bruge hele dagen igennem, vil du som regel kunne overføre data fra dit sportsur til din smartphone igennem en app, og på den måde får du samlet data fra dit sportsur og dit smartwatch på din smartphone.

Et smartwatch er fremtidens ur, og det giver dig indblik i mange forskellige aspekter af dit liv. Det er en god løsning for dig, der gerne både vil holde dig opdateret, tracke din sundhed og forblive underholdt samtidig med, at dit ur tager sig godt ud og kan bruges dagligt. Er det væsentligste for dig at få data omkring fysisk udfoldelse, er et sportsur imidlertid et bedre valg.

Sammenligning af en række af de bedste smartwatches på markedet

Som du nok efterhånden har fornemmet, findes der et helt hav af forskellige smartwatches derude. Hvad der giver mening for dig at investere i, afhænger helt og holdent af dine krav og behov – og af dit budget.

Der findes smartwatches til mange tusinde kroner, imens du også kan finde modeller i en væsentligt lavere prisklasse. Prisen afhænger af, hvilke og hvor mange forskellige funktioner du vil have adgang til samt, naturligvis, af design, materialer og brand.

Nedenfor finder du en sammenligning af nogle af de bedste smartwatches, du finder på markedet i skrivende stund.

 

Samsung Galaxy Watch

 • Operativsystem: Tizen OS
 • Kompatibilitet: Android og iOS
 • Skærm: 1,2 tommer super AMOLED
 • Opladning: Trådløs
 • Tilslutningsmuligheder: WiFi, Bluetooth
 • Lagerplads: 4 GB

 

Apple Watch 5

 • Operativsystem: WatchOS 6
 • Kompatibilitet: iOS 13+
 • Skærm: 40 eller 44 mm OLED
 • Opladning: Trådløs
 • Tilslutningsmuligheder: WiFi, Bluetooth, NFC, LTE
 • Lagerplads: 32 GB

 

Samsung Galaxy Watch Active 2

 • Operativsystem: Tizen OS
 • Kompatibilitet: Android, iOS
 • Skærm: 1,19 eller 1,35 tommer super AMOLED
 • Opladning: Trådløs
 • Tilslutningsmuligheder: WiFi, Bluetooth
 • Lagerplads: 4 GB

 

Fitbit Versa 2

 • Operativsystem: Fitbit OS
 • Kompatibilitet: Android 7+, iOS 11+
 • Skærm: 1,4 tommer AMOLED
 • Opladning: Magnetisk
 • Tilslutningsmuligheder: WiFi, Bluetooth 4.1, NFC
 • Lagerplads: 2,5 GB

 

Fossil Sport

 • Operativsystem: Wear OS
 • Kompatibilitet: Android, iOS
 • Skærm: 1,2 tommer AMOLED
 • Opladning: Proprietær
 • Tilslutningsmuligheder: WiFi, Bluetooth, GPS
 • Lagerplads: 4 GB

Som du kan se, kan der være stor forskel på selv de mest basale tekniske specifikationer i forskellige smartwatches, og herudover er der alle de mange funktioner og tilpasningsmuligheder, du skal have for øje. Det er altså ikke så underligt endda, at det kan være svært at finde frem til det helt perfekte smartwatch, men forhåbentligt er du – efter at have læst denne guide – en smule bedre rustet til at finde det rette ur for dig.

Dette skal du have for øje, når du vælger smartwatch

Der er rigtig, rigtig mange forskellige ting, du skal være opmærksom på, når du vælger dit smartwatch. Her opridser vi nogle af de væsentligste aspekter for dig.

Når du vælger smartwatch, skal du kigge på design. Du kommer med stor sandsynlighed til at gå med dit smarte ur hver dag, og derfor er det også fornuftigt at finde et moderigtigt smartwatch, du med glæde vil have på hver eneste dag. I forhold til design er det smart blandt andet at kigge på skærmstørrelse og -udformning samt på urremme og muligheden for at skifte disse ud.

 

Mange forskellige brands har produceret smartwatches. Fitbit er et af de brands, der har været frontløber i forhold til særligt aktivitetstracking, imens Apple må siges at være et af de førende brands inden for mere allround-smartwatches. Du finder på markedet også Samsung-smartwatches samt ure fra utallige andre både mindre og større brands. Når du vælger ur, kan du med fordel starte med at kigge på modellerne fra dit foretrukne elektronikmærke, hvis du har et sådant. Det giver mening, fordi brugerfladen typisk har mange ligheder på tværs af forskellige enheder.

Er du vant til at bruge Microsoft Windows som styresystem på både din smartphone og din computer, giver det sandsynligvis god mening ligeledes at købe et Microsoft-smartwatch. Er du omvendt hardcore Apple-fan, er et Apple Watch selvfølgelig det oplagte valg. I denne forbindelse skal det endnu en gang nævnes, at Apple Watch udelukkende kan parres med iPhones, imens mange andre smarte ure kan forbindes med smartphones fra forskellige producenter, herunder også iPhones.

 

Du skal selvfølgelig finde et ur, der er kompatibelt med din smartphone. Derudover skal du finde en model, der har de funktioner, du har brug for. Et smartwatch kan meget mere end blot vise dig klokken. Det er i virkeligheden en minicomputer, der belejligt sidder fast på dit håndled. Det kan give dig adgang til alverdens forskellige apps, som du er vant til at tilgå på din smartphone, og derved kan det gøre en masse småopgaver i hverdagen nemmere for dig. Dertil kommer, at det hjælper dig med at holde styr på din sundhed, så du kan forblive en sund og rask.

 

Når du vælger smartwatch, skal du finde et ur, der imødekommer dine behov og ønsker. Imens det for nogen er vigtigt at kunne være opdateret på, hvad der foregår på alverdens forskellige sociale platforme, er det væsentligste for andre at kunne tracke mange forskellige motionsformer. Du kan finde et intelligent ur til ethvert behov – sørg blot for at være opmærksom på, hvilke forskellige funktioner og integrationer de forskellige modeller på markedet byder på og understøtter.

Du finder smartwatches i mange forskellige prisklasser, men alt andet lige vil det som regel være en lidt større investering. Derfor gør du også klogt i meget nøje at overveje dit køb. Der er ingen grund til at betale i dyre domme for et ur, der kan en masse ting, der ikke er relevante for dig. Omvendt er det også træls at måtte ud at investere igen kort tid efter, du har købt dit smartwatch, fordi det viser sig, at dit smarte ur alligevel ikke kan alt det, det skal kunne.

Vil du have fingrene i en fiks minicomputer til en god pris, kan du med fordel købe dit smartwatch her hos Blue City. Her finder du brugte smartwatches, som er klar til at være til glæde og gavn for en ny bruger. Ved at købe brugt kan du få et funktionelt ur til en skarp pris, og samtidig gør du noget godt for miljøet ved at vælge genbrug fremfor at købe nyt.

Du kan finde smartwatches fra mange forskellige producenter her på siden, og uanset dine personlige krav, behov og præferencer kan du helt sikkert også finde en god løsning for lige netop dig.