Loading

Guide: Sådan vælger du den rette iPad

Skrevet af Blue City
Publiceret 14. maj 2020

De lækre tablets fra Apple findes i fire forskellige overordnede modeltype; iPad, iPad Mini, iPad Air og iPad Pro. Hver modeltype findes i forskellige generationer og forskellige størrelser. Selvom du har indskrænket din tabletsøgning gevaldigt ved udelukkende at kigge på Apples modeller, er der altså fortsat en lang række forskellige valgmuligheder.

I denne guide vil vi stille skarpt på de forskellige iPad-modeller anno 2020. Vi vil kigge nærmere på de ting, du skal have for øje, når du skal vælge tablet, og herudover vil vi sammenligne nogle af de mange forskellige iPads, der er at finde på markedet. På den måde bliver det forhåbentlig lidt nemmere for dig at finde frem til den helt rette tablet fra Apple.

God læselyst – og god tabletjagt!

Hvilke iPads er på markedet i dag?

Den første iPad kom på markedet tilbage i 2010. Den hed kort og godt ”iPad”. Siden da er det løbet meget vand under broen, og i skrivende stund har Apple lanceret mere end 20 forskellige iPads. Af disse er det naturligvis ikke dem alle sammen, der fortsat er i produktion. Ligeledes gælder det, at ikke alle de forskellige iPad-modeller understøtter de nyeste versioner af iPadOS.

At en iPad ikke understøtter de nyeste versioner af operativsystemet kan blandt andet betyde, at der er visse funktioner, du ikke kan få glæde af, eller som du ikke kan få det maksimale ud af. Det betyder imidlertid ikke nødvendigvis, at du ikke kan bruge den pågældende iPad til noget overhovedet – bruger du primært din iPad til at surfe på, er det ikke altid nødvendigt at have den nyeste version af styresystemet, så i et sådant tilfælde kan du måske fortsat få glæde af en ældre model, som ikke kan køre det nyeste iOS 13 til iPad.

Nedenfor kan du se en liste over alle de iPad-modeller, der er udkommet igennem tiden. Af tabellen kan du aflæse, om de hver især understøtter de nyeste softwareopdateringer samt, om de fortsat er i produktion. Tabellen er udarbejdet i maj 2020.

iPad-model

Lanceringsdato

Understøttes (ja/nej)

I produktion (ja/nej)

iPad

3. april, 2010

Nej

Nej

iPad 2

11. marts, 2011

Nej

Nej

iPad (3. generation)

16. marts, 2012

Nej

Nej

iPad Mini

2. november, 2012

Nej

Nej

iPad (4. generation)

12. november, 2012

Nej

Nej

iPad Air

1. november, 2013

Nej

Nej

iPad Mini 2

12. november, 2013

Nej

Nej

iPad Mini 3

22. oktober, 2014

Nej

Nej

iPad Air 2

22. oktober, 2014

Ja

Nej

iPad Mini 4

9. september, 2015

Ja

Nej

iPad Pro (1. generation, 12,9”)

11. november, 2015

Ja

Nej

iPad Pro (1. generation, 9,7”)

31. marts, 2016

Ja

Nej

iPad (5. generation)

24. marts, 2017

Ja

Nej

iPad Pro (2. generation, 10,5/12,9”)

13. juni, 2017

Ja

Nej

iPad (6. generation)

27. marts, 2018

Ja

Nej

iPad Pro (3. generation, 11/12,9”)

30. oktober, 2018

Ja

Nej

iPad Air (3. generation)

18. marts, 2019

Ja

Ja

iPad Mini (5. generation)

18. marts, 2019

Ja

Ja

iPad (7. generation)

25. september, 2019

Ja

Ja

iPad Pro (4. generation, 11/12,9”)

25. marts, 2020

Ja

Ja

 

Som du kan se af tabellen, er det kun en lille håndfuld iPads, der stadig bliver produceret, men en hel del ældre modeller understøttes stadig af iPadOS. Du behøver altså ikke nødvendigvis investere i en af de spritnye modeller for at kunne få glæde af de nyeste opdateringer i styresystemet.

Hvornår skal jeg vælge en iPad Mini?

Som navnet også antyder, er iPad Mini en særligt fiks, lille iPad, der er designet med fokus på at være ekstranem at have med på farten. Samtlige iPad Mini-modeller har en skærm på 9,7 tommer, og en sådan er således nem at have med i tasken – hvor end du går. Dertil kommer, at iPad Mini vejer under 350 gram, hvilket yderligere er med til at gøre denne modeltype særligt handy.

Den mindre skærm gør, at iPad Mini kan holde strøm lige så længe, som større iPad-modeller kan, og på en fuld opladning kan du således forvente en hel dags batterilevetid.

Trods iPad Minis beskedne størrelse bliver du mødt af en tablet med masser af saft og kraft, hvis du vælger en iPad Mini. En sådan er spækket med lækker indmad, som gør, at enheden fortsat er utroligt effektiv, selvom den rent fysisk ikke ser ud til at have de helt store muskler at spille med.

Du skal vælge en iPad Mini, hvis du gerne vil have en tablet, der er særligt nem at have med på farten. iPad Mini’en kan eksempelvis bruges til at tage noter, redigere billeder og læse e-bøger på. Den nyeste generation (5. generations-iPad Mini, 2019) er kompatibel med Apple Pencil, som kan være med til at gøre det endnu nemmere at tage noter og tegne skitser direkte på din iPad. Vil du have alle de lækre funktioner fra Apples iPads i en fiks, lille indpakning, er iPad Mini det rette valg. Det samme gælder, hvis du er på udkig efter en iPad til et barn, som kan have nemmere ved at betjene en mindre skærm.

Imens den fikse størrelse er iPad Mini’ens største force, er det også dens største minus. Det gælder nemlig, at det ikke er alle, der kan nøjes med en skærm på 9,7 tommer. Det kan for eksempel være, hvis du i udbredt grad skal streame film eller spille avancerede spil på din tablet. Arbejder du med billedredigering på et professionelt plan, kan en større skærm også være kærkommen. Det handler altså om personlige præferencer og behov, om du skal vælge en fiks iPad Mini, eller om en af de andre modeller passer bedre til dig.

 

Fordele ved iPad Mini:

 • Den er handy og nem at betjene.
 • Den vejer under 350 gram.
 • Den har lang batterilevetid.

 

Ulemper ved iPad Mini:

 • Den mindre skærm kan være utilstrækkelig for nogen.
 • Lagringspladsen er begrænset.
 • De indbyggede kameraer er bedre på andre iPad-modeller.

Sammenligning af iPad Mini-modeller

Har du besluttet dig for, at det er en iPad Mini, du skal have fat i? Så kan du af nedenstående tabel nemt blive klogere på de forskellige modellers specifikationer.

 

Modelnavn

iPad Mini

iPad Mini 2

iPad Mini 3

iPad Mini 4

iPad Mini (5. generation)

Skærm

7,9”, 1.024 x 768 pixels (163 ppi)

7,9” Retina, 2.0048 x 1.536 pixels (326 ppi)

7,9” Retina, 2.0048 x 1.536 pixels (326 ppi)

7,9” Retina, 2.0048 x 1.536 pixels (326 ppi)

7,9” Retina True Tone, 2.0048 x 1.536 pixels (326 ppi)

Chip

A5

A7

A7

A8

A12 Bionic-chip med neural engine

Maks. hukommelse

64 GB

128 GB

128 GB

128 GB

256 GB

Maks. vægt

312 gram

341 gram

341 gram

304 gram

308,2 gram

Kamera

5 MP

5 MP

5 MP

8 MP

8 MP

Frontkamera

1,2 MP FaceTime HD-kamera

1,2 MP FaceTime HD-kamera

1,2 MP FaceTime HD-kamera

1,2 MP FaceTime HD-kamera

7 MP  FaceTime HD-kamera

Batterilevetid

Op til 10 timer

Op til 10 timer

Op til 10 timer

Op til 10 timer

Op til 10 timer

Kompatibel med Apple Pencil

Nej

Nej

Nej

Nej

Ja, 1. generation

Tastatur-kompatibilitet

Bluetooth: ja
iPad Keyboard: Nej

Bluetooth: ja
iPad Keyboard: Nej

Bluetooth: ja
iPad Keyboard: Nej

Bluetooth: ja
iPad Keyboard: Nej

Bluetooth: ja
iPad Keyboard: Nej

Touch ID

Nej

Nej

Ja

Ja

Ja

 

I forhold til indmad tog den nyeste iPad Mini fra 2019 et kvantespring sammenlignet med de tidligere modeller. Herudover blev det med denne udgave muligt at benytte Apple Pencil sammen med din iPad Mini. Ingen af Mini-modellerne kan til gengæld benyttes sammen med Apples egne iPad Keyboards. Ønsker du at benytte din minitablet sammen med et tastatur, skal du altså have fat i et keyboard, der forbindes med iPad’en via bluetooth.

iPad Mini fra 2019 byder på en forbedret skærm og mere lagringsplads end de tidligere modeller. Herudover har den et væsentligt bedre frontkamera samt naturligvis mere raffinerede indbyggede funktioner, end vi har set på de tidligere udgaver.

Batterilevetiden på alle iPad Mini-modellerne er den samme. Skal du have fat i en af de tidligere modeller, som ikke længere er i produktion, vil du imidlertid skulle købe den brugt, hvilket som regel vil resultere i en lidt forringet batterilevetid. Fra ny kan alle modellerne holde sig kørende lige længe på en fuld opladning.

Fælles for alle iPad Mini-modellerne er, at de holder en vægt på under 350 gram, hvilket gør dem særdeles nemme at have med på farten. Vælg derfor blot den følgesvend, der passer bedst til dine behov.

Hvornår skal jeg vælge en iPad?

Den klassiske iPad er netop en klassiker. Det er ”standard-tabletten” fra Apple, så at sige, og den er bygget til dig, der netop søger en tablet – ikke en computererstatning.

iPad’en har en skærm på cirka ti tommer, hvilket passer fint til de fleste brugeres behov. Skærmen er fortsat så tilpas lille, at iPad’en er nem at have med på farten, men du har alligevel et par tommer mere at gøre godt med, end du har med en iPad Mini. Det kan være af afgørende betydning for, hvordan iPad’en føles at arbejde på og med.

En iPad er ideel at gøre brug af, når du skal tage noter til forelæsninger eller møder, men den fungerer også glimrende som underholdningsredskab, når der skal ses film eller spilles spil. Du kan endda forbinde den nyeste iPad (7th. generation) med blandt andet en trådløs Xbox-controller eller en PlayStation DualShock 4-controller for at skabe en legendarisk, mobil spilleenhed.

Med enhver iPad har du adgang til mere end en million forskellige apps igennem App Store. Her finder du blandt andet sjove spil, du kan underholde dig med enten alene eller sammen med dine venner. I udvalget af apps kan du blandt andet også finde apps, der kan hjælpe dig med at lære nye ting eller blive en endnu bedre kunstner.

En iPad er for dig, der vil have en god tablet i medium størrelse. Tabletten kommer med en lækker kvalitetsskærm, der giver dig et knivskarpt billede, og som passer godt til udførelsen af mange forskelligartede arbejdsopgaver. Ønsker du en solid allround-iPad, er denne modeltype et godt valg. Den er for dig, der påtænker at bruge din tablet til diverse småopgaver hist og her, men ikke regner med at skulle bruge din iPad som dit primære arbejdsredskab. Til mere krævende arbejdsopgaver er iPad’en sjældent kraftig nok på den lange bane, hvilket også hænger sammen med dens relativt beskedne pris.

iPad’en uden efternavn er den billigste iPad-løsning på markedet. Den er væsentligt billigere end både Air, Pro og Mini, og selvom et Apple-produkt næppe kan klassificeres som direkte billigt, er iPad’en alligevel et relativt budgetvenligt valg.

 

Fordele ved iPad:

 • iPad’en er den billigste version af tablets fra Apple.
 • Skærmstørrelsen passer til langt de flestes behov.
 • Det er en god allroundløsning.

 

Ulemper ved iPad:

 • Den er ikke lige så kraftig som iPad Air og iPad Pro.
 • iPad’en kan næppe bruges som dit primære arbejdsredskab.

Sammenligning af iPad-modeller

Der er i skrivende stund udkommet syv forskellige versioner af iPad’en uden efternavn. Den første udgave kom på markedet i 2010, og den nyeste model så dagens lys i 2019.

Nedenfor kan du finde en sammenligning af de tre iPad-modeller, der fortsat understøttes af de nyeste softwareopdateringer. Som vi også har været inde på tidligere, kan det sagtens tænkes, at du kan få glæde af en iPad, hvis styresystem ikke længere kan opdateres, men for nu vil vi fokusere på de modeller, der kan køre den nyeste version af iPadOS. Vi har altså udeladt de modeller, der populært kaldes iPad 1, iPad 2, iPad 3 og iPad 4 og fokuseret på generationerne 5-7.

Ved at sammenligne de forskellige modeller bliver det forhåbentligt lidt nemmere for dig at vælge den rette iPad.

Model

iPad (5. generation)

iPad (6. generation)

iPad (7. generation)

Skærm

9,7” Retina, 2.048 x 1.536 pixels (264 ppi)

9,7” Retina, 2.048 x 1.536 pixels (264 ppi)

10,2” Retina, 2.160 x 1.620 pixels (264 ppi)

Chip

A9

A10 Fusion

A10 Fusion

Maks. hukommelse

128 GB

128 GB

128 GB

Maks. vægt

478 gram

478 gram

493 gram

Kamera

8 MP

8 MP

8 MP

Frontkamera

1,2 MP FaceTime HD-kamera

1,2 MP FaceTime HD-kamera

1,2 MP FaceTime HD-kamera

Batterilevetid

Op til 10 timer

Op til 10 timer

Op til 10 timer

Kompatibel med Apple Pencil

Nej

Ja, 1. generation

Ja, 1. generation

Tastatur-kompatibilitet

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Nej

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Nej

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Ja, Smart Keyboard

Touch ID

Ja

Ja

Ja

 

Som du kan se af tabellen, har den nyeste iPad (7. generation) fået en lidt større skærm end de tidligere modeller har haft. Det er en forbedring, brugerne længe har efterspurgt, og den halve tomme gør en stor forskel for, hvordan iPad’en er at bruge.

Skærmopløsningen på den nyeste model har også fået et nøk opad, og du kan således se frem til en endnu bedre skærmoplevelse med denne tablet fra Apple.

Den større skærm betyder naturligt nok, at 7. generations-tabletten vejer en smule mere end de tidligere modeller, men vi holder os fortsat under et halvt kilo, hvilket må siges at være ganske tilforladeligt. Selvom iPad’en vejer mere end sin lillebror, iPad Mini, er den fortsat særdeles mobil og kan nemt tages med i tasken, hvad end du skal på arbejde eller i skole.

De nyeste modeller af iPad’en har du mulighed for at bruge sammen med Apple Pencil, og den nyeste iPad (7th generation) kan du ligeledes benytte sammen med Apples eget Smart Keyboard, som gør det muligt for dig praktisk talt at benytte din tablet som en bærbar computer.

Hvornår skal jeg vælge en iPad Air?

Selvom vi før omtalte iPad’en uden efternavn som ”standardmodellen”, gælder det faktisk, at iPad Air efterhånden nærmest har overtaget denne titel. iPad Air er en forbedring af basis-iPad’en og kommer med kraftigere indmad og smartere funktioner. Dette betyder naturligvis også, at iPad Air koster lidt mere, end basismodellen gør.

iPad Air har en lidt større skærm end iPad’en har, men ellers minder de to rent udseendemæssigt ufatteligt meget om hinanden. Det er altså, når vi dykker ned i specifikationerne på enhederne, at forskellene kommer til udtryk, for ved et enkelt øjekast vil du ikke kunne se forskel.

Netop fordi en iPad Air er kraftigere, end en basisudgave er, gælder det, at denne iPad-type er for dig, der søger en lidt mere effektiv iPad end som så. Du påtænker for eksempel i vid udstrækning at skulle bruge din iPad i løbet af arbejdsdagen eller regner med at skulle redigere film, billeder eller musik på den. Du regner med at komme til at bruge den flittigt og vil derfor ikke gå på kompromis, men samtidig er du ikke dér, hvor du tænker, du skal have fat i premiummodellen, iPad Pro, som vi kigger nærmere på senere i dette indlæg.

iPad Air har en god størrelse til mange forskellige arbejdsopgaver og har en særdeles beskeden vægt, som gør, at den er nem at have med på farten. Den byder på mere indbygget hukommelse og mere power, end iPad og iPad Mini gør, og derfor er den også et godt valg for dig, der forventer at bruge din iPad flittigt til alt lige fra at tage noter til at spille spil og være kreativ på.

 

Fordele ved iPad Air:

 • Skærmstørrelsen er passende til mange forskellige arbejdsopgaver.
 • Den byder på masser af power.
 • iPad Airs beskedne vægt gør den nem at have med på farten.

 

Ulemper ved iPad Air:

 • Den er dyrere end basis-iPad’en.
 • iPad Air kan være både for stor og for lille afhængigt af behov.

Sammenligning af iPad Air-modeller

Har du bestemt dig for, at du skal have fat i en iPad Air, som er et godt valg for enhver, der vil have en solid iPad med masser af saft og kraft, men som ikke ønsker at skulle investere i en Pro-model? Er du i tvivl om, hvilken iPad Air-model, du skal vælge? Så kast et blik på tabellen nedenfor. Her finder du en sammenligning af de tre iPad Air-udgaver, der findes.

Den nyeste iPad Air fra 2019 samt iPad Air 2 understøttes fortsat. Den første udgave – typisk omtalt iPad Air 1 – gør ikke længere.

Model

iPad Air

iPad Air 2

iPad Air (3. generation)

Skærm

9,7”, 1.536 x 2.048 pixels (264 ppi)

9,7” Retina, 2.048 x 1.536 pixels (264 ppi)

10,5”, 2.224 x 1.668 pixels (264 ppi)

Chip

A7

A8X

A12 Bionic-chip med neural engine

Maks. hukommelse

128 GB

128 GB

256 GB

Maks. vægt

478 gram

444 gram

464 gram

Kamera

5 MP

8 MP

8 MP

Frontkamera

1,2 MP FaceTime HD-kamera

1,2 MP FaceTime HD-kamera

7 MP FaceTime HD-kamera

Batterilevetid

Op til 10 timer

Op til 10 timer

Op til 10 timer

Kompatibel med Apple Pencil

Nej

Nej

Ja, 1. generation

Tastatur-kompatibilitet

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Nej

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Nej

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Ja, Smart Keyboard

Touch ID

Nej

Ja

Ja

 

Ligesom det var tilfældet for iPad’en uden nærmere betegnelse, kan du også her se, at det nyeste skud på iPad Air-stammen har fået en lidt større skærm. Generelt har forbrugerne vænnet sig til, at skærmene på deres enheder bliver større og større, og derfor giver det også god mening, at tabletskærmene følger med. Mange af os gør i dag brug af smartphones med store touchskærme og har vænnet os til, at mobilen ikke nødvendigvis kan være i bukselommen. Derfor virker det også som en naturlig udvikling, at lige så vel som smartphonen bliver større og større, gør tabletten også.

Som du kan se, har den nyeste iPad Air fra 2019 en højere skærmopløsning end på tidligere modeller, og derudover benytter den sig af Apples bomstærke A12 Bionic-chip. Det er den samme chip, som du finder i den nyeste iPad Mini. A12 Bionic-chippen med neural engine, som Apple selv kalder det, giver din iPad monstermeget power at byde på. Chippen benyttes foruden i disse to iPad-modeller også i blandt andet iPhone XS Max og iPhone XR.

A12 Bionic kommer med seks kerner, hvoraf de to af dem byder på hele 2.49 GHz. Disse to kerner er – ifølge Apple selv – 15 % hurtigere og 50 % mere energieffektive, end det er tilfældet med kernerne i A11. De sidste fire kerner i A12 Bionic er energibesparende og er ligeledes 50 % mere energieffektive, end de tilsvarende kerner i A11.

A12 Bionic-chippen er skabt med fokus på blandt andet at give dig en endnu bedre grafisk oplevelse med din iPad. Den sikrer en smooth og gennemført brugeroplevelse og gør, at din iPad arbejder endnu hurtigere, end du næsten turde drømme om. Samtidig åbner den såkaldte neural engine op for helt nye brugsmuligheder med din tablet fra Apple. Blandt andet kan du gøre brug af augmented reality og kunstig intelligens takket være denne superchip fra Apple.

Foruden den markant forbedrede chip får du med den nyeste version af iPad Air også et langt bedre frontkamera, end det er tilfældet med de to tidligere modeller. Vil du tage smukke selfies eller videochatte med venner og familie i høj kvalitet, er det således værd at overveje denne nyeste version af iPad Air.

Hvornår skal jeg vælge en iPad Pro?

iPad Pro er for dig, der ikke kan få nok. Det er den mest avancerede iPad-type, Apple har at byde på, og du finder næppe mere raffinerede og gennemførte tablets på markedet. iPad Pro har så meget power at byde på, at du stort set kan lade en sådan erstatte din laptop, og ved hjælp af tilbehør såsom tastatur og Apple Pencil gør du din iPad Pro endnu mere alsidig i sine anvendelsesmuligheder.

iPad Pro fås i en version med en større skærm end nogen af de andre modeller, og du kan derfor overveje denne løsning, hvis du gerne vil have endnu mere skærm at gøre godt med. Det kan for eksempel være relevant, hvis du vil gøre det nemmere for dig selv at redigere billeder og videoer og ønsker virkelig at kunne gå ned i detaljen. Den større skærm gør naturligvis disse udgaver af iPad Pro en smule mindre mobile, men heldigvis findes iPad Pro også i en mindre udgave. Du kan altså sagtens få glæde af al denne iPad-types saft og kraft uden, at du nødvendigvis behøver gå over til en større skærmstørrelse.

Den gennemførte indmad, du finder i iPad Pro, betyder naturligt nok, at denne iPad-udgave er den dyreste. Du får her i sandhed et premiumprodukt, hvor der ikke er blevet gået på kompromis med hverken det ene eller det andet, og det koster selvfølgelig lidt. Skal du blot bruge din iPad til småopgaver, vil det næppe være pengene værd at investere i en iPad Pro. Påtænker du derimod at bruge din iPad som et væsentligt arbejdsredskab eller som din trofaste følgesvend, når du skal udfolde dig kreativt, vil det med stor sandsynlighed give god mening for dig at vælge en Pro-model.

iPad Pro arbejder hurtigt og smooth, og den kan klare alverdens forskellige arbejdsopgaver. Selv tungere programmer såsom billedredigeringsprogrammer kører som en drøm på en iPad Pro, og er du beskæftiget inden for den kreative branche, er denne iPad-type uden tvivl værd at overveje.

Har du brug for at have flere programmer åbne på én gang? Intet problem. Med iPad Pro kan du nemt arbejde i flere forskellige applikationer samtidigt og dele skærmen imellem dem. På den måde bliver det endnu nemmere at få noget arbejde fra hånden eller tjekke et punkt af på to do-listen.

Fordele ved iPad Pro:

 • Den stærkeste iPad-type, der findes.
 • Den føles langt hen ad vejen som en laptop at arbejde på.
 • Findes i forskellige størrelser efter behov.

 

Ulemper ved iPad Pro:

 • Den dyreste iPad-type, der findes.

Sammenligning af iPad Pro-modeller

Den første iPad blev lanceret i 2015. Denne model havde en markant større skærm, end brugerne før havde været vant til med iPads. Et års tid senere blev der imidlertid lanceret en model med samme indmad, men i et mere kompakt design. Dermed blev det muligt for forbrugerne fortsat at vælge den nye premiumudgave af iPad’en, men uden at måtte vænne sig til en større skærm.

Siden lanceringen af den mindre iPad Pro er Apple fortsat med at lancere deres iPad Pro-modeller i to forskellige størrelser – og med diverse andre småforskelle.

Den nyeste iPad Pro fra 2020 findes således ligeledes i to forskellige størrelser. Uanset hvilke krav og ønsker du har til skærmstørrelsen på din iPad, har du altså mulighed for at få fingrene i en Pro-udgave. Her nedenfor kan du finde tabelsammenligninger af de forskellige iPad Pro-modeller. Vi har sat dem op i generationer for at skabe det bedst mulige overblik.

I denne forbindelse skal det lige nævnes, at Apple ikke selv kalder deres nyeste iPad Pro med skærmstørrelsen 11 tommer for deres fjerde generation, da de første to mindre iPad Pro-modeller havde skærmstørrelserne 9,7 tommer og 10,5 tommer, hvorfor iPad Pro 11” fra 2020 teknisk set kun er anden generation i dette tommemål. Populært plejer man dog at kalde iPad Pro 9,7 tommer for en førstegenerations-model og iPad Pro 10,5 en andengenerations-model, så der er en mindre og en større udgave i hver generation. Modellerne, der parvist sammenlignes i hver af tabellerne her nedenfor, er udkommet samtidigt, hvorfor vi – for nemheds skyld – tillader os at benytte generationsbetegnelsen.

 

Model 

iPad Pro 9,7”

iPad Pro 12,9” (1. generation)

Skærm

9,7” Retina, 2.048 x 1.536 pixels (264 ppi)

12,9” Retina, 2.732 x 2.048 pixels (264 ppi)

Chip

A9X

A9X

Maks. hukommelse

256 GB

256 GB

Maks. vægt

444 gram

723 gram

Kamera

12 MP

8 MP

Frontkamera

5 MP FaceTime HD-kamera

1,2 MP Face Time HD-kamera

Batterilevetid

Op til 10 timer

Op til 10 timer

Kompatibel med Apple Pencil

 Ja, 1. generation

Ja, 1. generation

Tastatur-kompatibilitet

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Ja, Smart Keyboard

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Ja, Smart Keyboard

Touch ID

Ja

Ja

 

Model

iPad Pro 10,5”

iPad Pro 12,9” (2. generation)

Skærm

10,5” Retina, 2.224 x 1.668 pixels (264 ppi)

12,9” Retina, 2.732 x 2.048 pixels (264 ppi)

Chip

A10X Fusion

A10X Fusion

Maks. hukommelse

512 GB

512 GB

Maks. vægt

477 gram

692 gram

Kamera

12 MP

12 MP

Frontkamera

7 MP Face Time HD-kamera

7 MP Face Time HD-kamera

Batterilevetid

Op til 10 timer

Op til 10 timer

Kompatibel med Apple Pencil

Ja, 1. generation

Ja, 1. generation

Tastatur-kompatibilitet

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Ja, Smart Keyboard

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Ja, Smart Keyboard

Touch ID

Ja

Ja

 

Model

iPad Pro 11” (1. gen.)  

iPad Pro 12,9” (3. generation)

Skærm

11” Liquid Retina, 2.388 x 1.668 pixels (264 ppi)

12,9” Liquid Retina, 2.732 x 2.048 pixels (264 ppi)

Chip

A12X Bionic-chip med neural engine

A12X Bionic-chip med neural engine

Maks. hukommelse

1 TB

1 TB

Maks. vægt

468 gram

633 gram

Kamera

12 MP

12 MP

Frontkamera

7 MP TrueDepth-kamera

7 MP TrueDepth-kamera

Batterilevetid

Op til 10 timer

Op til 10 timer

Kompatibel med Apple Pencil

 Ja, 2. generation

Ja, 2. generation

Tastatur-kompatibilitet

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Ja, Magic Keyboard og Smart Keyboard Folio

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Ja, Magic Keyboard og Smart Keyboard Folio

Touch ID

Nej, Face ID

Nej, Face ID

 

Model

iPad Pro 11” (2. generation)  

iPad Pro 12,9” (4. generation)

Skærm

11” Liquid Retina, 2.388 x 1.668 pixels (264 ppi)

12,9” Liquid Retina, 2.732 x 2.048 pixels (264 ppi)

Chip

A12Z Bionic-chip med neural engine

A12Z Bionic-chip med neural engine

Maks. hukommelse

1 TB

1 TB

Maks. vægt

473 gram

643 gram

Kamera

12 MP + 10 MP

12 MP + 10 MP

Frontkamera

7 MP TrueDepth-kamera

7 MP TrueDepth-kamera

Batterilevetid

Op til 10 timer

Op til 10 timer

Kompatibel med Apple Pencil

 Ja, 2. generation

Ja, 2. generation

Tastatur-kompatibilitet

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Ja, Magic Keyboard og Smart Keyboard Folio

Bluetooth: Ja
iPad Keyboard: Ja, Magic Keyboard og Smart Keyboard Folio

Touch ID

Nej, Face ID

Nej, Face ID

 

Som du kan se af tabellerne ovenfor, er det hovedsageligt skærmstørrelsen og vægten, der varierer ved to iPad Pro-modeller fra samme generation eller udgivelsestidspunkt. Der kan dog også være andre småforskelle, som er værd at have in mente. For eksempel havde den mindste iPad Pro fra første generation et væsentligt bedre kamera, end den større model havde. Det er altså ikke helt kun skærmstørrelsen, du her skal forholde dig til.

Inden for de seneste år har teknologien generelt gjort store fremskridt, og det kan også ses på iPad Pro fra 2020 og 2018. Modellerne fra de sidste to generationer har enormt stærke chipsæt at gøre godt med, og herudover byder de på markant mere intern hukommelse, end vi så på nogen af de tidligere modeller.

Vil du have en bomstærk iPad, der kan klare enhver arbejdsopgave til bravur, er de nyeste Pro-modeller med op til 1 TB intern hukommelse og A12Z Bionic-chip et godt valg for dig.

På iPad Pro 2020 og iPad Pro 2018 er den ellers så genkendelige Home-knappe blevet fjernet. Det betyder, at du ikke kan gøre brug af Touch ID på de nyeste iPad Pro-modeller. Til gengæld er de blevet udstyret med Face ID, som er endnu mere sikkert. Du skal altså blot kigge på din iPad Pro for at låse den op eller for eksempelvis at benytte Apple Pay som betaling på internettet.

Samtlige iPad Pro-modeller understøttes fortsat, så det (i skrivende stund) nyeste iOS 13 til iPad kan installeres på samtlige modeller uanset generation.

Da den første iPad Pro udkom for blot fire år siden, er der gode muligheder for, at du kan få glæde af også en af de ”ældre” modeller. Er du for eksempel primært interesseret i en iPad Pro grundet den større skærm, er det således ikke sikkert, du behøver investere i den nyeste fjerdegenerations-model, men derimod sagtens kan nøjes med en af de tidligere generationer.

Da iPad Pro er den mest avancerede tablet fra Apple, er det ikke til at komme uden om, at det også er den dyreste udgave. Medmindre du reelt har brug for al den power, iPad Pro fra 2020 har at byde på, kan det altså – set fra et økonomisk synspunkt – være en idé at overveje at købe en af de tidligere modeller, som fortsat med stor sandsynlighed vil møde alle dine behov, krav og ønsker.

Er du interesseret i en iPad Pro til en skarpere pris, end den nyeste iPad i 2020 kan fås til, kan du med fordel overveje at købe en brugt iPad Pro her hos os. Ved at købe en brugt iPad Pro, kan du få den til en særligt skarp pris, og samtidig gør du noget godt for miljøet ved at handle brugt elektronik. Der bruges utroligt mange ressourcer på at producere elektroniske apparater, og vil du handle miljøvenligt, er det således særdeles relevant at købe brugt.

Her hos Blue City kan du finde mange brugte iPads, der nu er klar til at være til glæde og gavn for en ny bruger – for eksempel dig. Du kan naturligvis finde iPad Pro-modeller i vores udvalg, hvis det er en sådan, du er på udkig efter.

Er du fortsat lidt i tvivl om, hvilken iPad du helt konkret skal vælge? Så læs med videre her på siden, hvor vi dykker nærmere ned i sagen.

Hvor stor en iPad har du brug for?

Hvor stor skærm skal din iPad have?

Er du kommet her til i guiden, ved du allerede, at du kan finde iPads i mange forskellige størrelser. Den mindst model har en skærm på 9,7 tommer, imens den største models skærm måler hele 12,9 tommer. Det er altså en markant forskel, når man ser to iPads over for hinanden, og forskellen bliver blot endnu mere udtalt, hvis du får to iPads med forskellige skærmmål i hænderne.

Jo mindre en iPad du vælger, des mere mobil er den. Påtænker du ofte at skulle have din tablet med på farten, og vil du derfor gerne have, at den er nem og ligetil at have med i tasken? Så skal du vælge en af de mindre modeller. Det er altså oplagt at kaste et nærmere blik på iPad Mini-modellerne.

Vælger du en iPad Mini, får du en virkelig handy tablet, du nemt kan tage med dig rundt omkring. Dog får du ikke en helt så kraftig iPad med lige så meget lækker indmad, som det er tilfældet med flere af de andre modeller. Ligeledes er iPad Mini’ens styrke også dens svaghed, for den mindre skærm kan betyde, at du for eksempel ikke kan opnå den detaljegrad i billedet, som du ønsker.

Skal du bruge din iPad til professionel billed- og videoredigering eller til at tegne skitser på i arbejdssammenhænge, vil en iPad Mini som regel være for lille. Den er praktisk at have med på farten, men skal du bruge den i mange timer i streg og som et essentielt arbejdsredskab, vil den mindre skærm næppe være det bedste valg.

Vil du have mere skærm at gøre godt med, men har ikke nødvendigvis brug for den nyeste teknologi, kan du overveje en klassisk iPad eller en iPad Air, som har lidt mere at byde på i forhold til specifikationer.

Langt de fleste forbrugere vælger en iPad med en skærmstørrelse på 10-11 tommer. En mellemstor skærm som denne er passende til mange forskellige opgaver, og samtidig er en tablet i denne størrelse fortsat meget mobil. Med 10-11 tommer at gøre godt med kan du på behagelig vis streame film og serier, læse e-bøger i mange timer i streg og lade din kreativitet få frit løb.

Har du ikke noget ønske om, at din iPad skal være særligt kompakt eller omvendt byde på en ekstrastor skærm, vil en model med en skærm på 10-11 tommer sandsynligvis være et godt valg for dig. Det er en god allroundløsning, som imødekommer de flestes behov.

Kommer din nye iPad til at være et af dine primære arbejdsredskaber? Så kan du med fordel vælge en model med en endnu større skærm – altså en iPad Pro med en skærm på 12,9 tommer. Det giver dig endnu bedre overblik og gør det for eksempel særligt nemt for dig at køre flere forskellige programmer på samme tid eller redigere regneark.

Den større iPad Pro kan langt hen ad vejen erstatte en bærbar computer, og den kan derfor for eksempel være relevant at kigge nærmere på, hvis du søger en enhed, du både kan bruge ved dit skrivebord og nemt kan tage med dig, når du skal til forretningsmøder.

Med en større skærm ryger en del af mobiliteten, så når du skal vælge størrelsen på din iPad, gælder det altid om at opveje mobilitet og skærmstørrelse i forhold til hinanden. Er det vigtigst for dig, at din iPad er lille og fiks, skal du gå med iPad Mini. Vil du gerne have en ekstrastor iPad, er iPad Pro det eneste rigtige valg, og ellers imødekommer iPad, iPad Air og de mindre iPad Pro-modeller langt de fleste brugeres behov.

Hvor kraftig skal din iPad være?

Hvis du udelukkende skal bruge din iPad til småopgaver, er der ingen grund til at investere i en af de allerkraftigste modeller. Du har ganske enkelt ikke brug for de muskler, en iPad Pro har at byde på, hvis du kun skal bruge din iPad til at finde madopskrifter og spille simple spil på. I et sådant tilfælde kan du altså sagtens nøjes med en ”almindelig” iPad eller en iPad Mini, hvis du gerne vil have en mindre model.

Skal du bruge din iPad til grafisk tunge spil eller andre programmer, vil det klart være en fordel at gå efter en iPad Pro eller i hvert fald en af de nyere iPad Air-modeller, som også har en del at byde på. Skal du for eksempel kunne arbejde gnidningsfrit i Photoshop og lignende programmer, kræver det noget solid indmad. Det samme gælder, hvis du skal kunne multitaske og ønsker hurtigt at kunne skifte imellem diverse programmer, som kører i baggrunden på din iPad.

Har du ikke de helt vilde krav til din iPads indmad i forhold til for eksempel at kunne bruge den i professionelle sammenhænge og til grafiktunge programmer, men vil du fortsat gerne have en tablet, der er virkelig smooth? Så er en iPad Air sandsynligvis et godt valg for dig.

Når du skal vælge iPad, skal du altså nøje overveje, hvad du skal bruge den til. Jo flere krævende arbejdsopgaver den skal bruges til, des kraftigere en model skal du naturligt nok vælge. Den nyeste iPad fra 2020, som er en iPad Pro, er den mest kraftfulde iPad-model, du på nuværende tidspunkt kan komme i nærheden af. Den har nærmest lige så meget power at byde på som en high end-bærbar computer har, så her skal du ikke være bange for, at den ikke kan følge med. Uanset hvilke og hvor mange programmer du kører, kan du være sikker på, den kører dem let som en leg.

Hvor meget intern hukommelse har du brug for?

Hvor meget intern hukommelse skal din iPad have?

Som du måske ved, er det ikke muligt at spæde hukommelsen i en iPad op med et almindeligt eksternt hukommelseskort. Derfor gør du klogt i grundigt at overveje, hvor megen lagringsplads du har brug for, inden du køber dig en iPad.

Du kan naturligvis vælge at gemme filer i iCloud, men programmer og lokalt gemte filer vil fortsat optage noget plads på din iPad. Det samme gælder styresystemet, som fylder noget i sig selv.

De nyeste iPad-modeller har op til 1 TB intern hukommelse at byde på, og det betyder dels, at du kan have masser af billeder og videoer liggende og dels, at du uden komplikationer kan køre tunge programmer på din iPad.

Jo mere intern hukommelse din iPad skal have, des dyrere bliver den. Der er imidlertid ikke meget, der er mere frustrerende end at løbe tør for lagringsplads, og derfor er dette heller ikke et sted, du bør gå på kompromis. Din iPad kan risikere at blive langsom, hvis du propper den til randen med filer, og derfor er det altid en god idé at vælge en model med lidt mere intern hukommelse, end du egentlig tror, du har brug for. Så er du på den sikre side.

Skal du udelukkende bruge din iPad til småopgaver, og påtænker du ikke at have en masse filer gemt på den, kan du sandsynligvis nøjes med en iPad 32 GB (2019) eller en anden model med 32 eller 64 GB hukommelse. Skal du have mere plads at gøre godt med, kan du vælge en iPad 128 GB (2019) eller en Pro-model med helt op til 1 TB.

Har du nogle krav til det indbyggede kamera?

På de første iPads var kameraet ikke ligefrem noget at råbe hurra for. Det var muligt at tage billeder med de første modeller, men kvaliteten var ikke prangende. I dag er der væsentligt mere at komme efter på kamerafronten, og vil du have en tablet med et gennemført kamera, kan du således også finde dét i udvalget fra Apple.

Imens dobbelt- og triple-kameraer efterhånden er standarden i de fleste nyere smartphones, er det langt fra tilfældet med tablets. Den nyeste iPad Pro (2020) har imidlertid et lækkert dobbeltkamera, som gør det muligt for dig at tage virkelig lækre billeder. Du har her at gøre med to linser på henholdsvis 10 og 12 MP samt en masse lækre kamerafunktioner såsom det portrætmode, som Apple har fået megen ros for. Det bedste frontkamera i en iPad er på 7 MP.

Generelt har iPads fine kameraer. De er ikke noget ud over det sædvanlige, men de lever op til langt de fleste brugeres behov og krav. Vælger du en af de nyere Pro-modeller, får du et kamerasetup, der er langt de fleste tablets overlegent.

Hvilke former for tilbehør vil du gerne kunne benytte?

Du kan få endnu mere glæde af din iPad ved at kombinere den med forskellige former for tilbehør. Et tastatur gør det for eksempel særligt nemt at bruge din iPad som et reelt arbejdsredskab, da du med et sådant praktisk talt kan forvandle din iPad til en bærbar computer.

Med en Apple Pencil får du endnu bedre muligheder for at udfolde dig kreativt med din iPad. Den reagerer instinktivt på hældning og pres, så du får fornemmelsen af at sidde med en almindelig blyant i hånden og igennem småjusteringer kunne ændre på stregens karakter. En Apple Pencil kan naturligvis bruges til at tegne med, men en sådan kan også være virkelig god at have ved hånden, når der skal tages noter.

Vil du have mulighed for at benytte dig af den nyeste Apple Pencil (anden generation), skal du have fat i en af de nye iPad Pro-modeller. Ellers kan den første Apple Pencil benyttes på alle de nyeste iPad-modeller. Du kan tjekke kompatibiliteten i vores tabeller længere oppe.

Du kan tilslutte et hvilket som helst bluetooth-tastatur til din iPad – uanset modeltype og generation. Ønsker du at kunne få glæde af Apples egne veludviklede tastaturer, gælder det imidlertid, at du skal have fat i en iPad fra 2019 eller senere. Apples tastaturer kan ikke benyttes sammen med iPad Mini, men kan bruges sammen med de nyere iPads i større størrelser. Sammenligner du for eksempel iPad 2018 vs 2019, kan muligheden for at tilslutte Apples egne tastaturer altså måske være tungen på vægtskålen for, hvad du skal vælge.

Har du ikke brug for at kunne tilslutte tilbehør til din iPad, kan du vælge frit imellem alle de mange iPad-modeller. Ønsker du derimod at kunne udvide din iPad-oplevelse, skal du have for øje, hvilke iPads der kan benyttes med ekstraudstyr.

Hvad er dit budget?

Det er desværre de færreste af os, der har budgettet til udelukkende at vælge iPad ud fra hvilken model, vi synes lyder mest tiltalende. Som regel spiller økonomi også en rolle, og vi kanikke komme uden om, at en iPad fra 2019 prismæssigt er i en anden boldgade end en model fra eksempelvis 2015.

Det giver ikke meget mening at spendere i dyre domme på en iPad med funktioner og power, du slet ikke har brug for. Omvendt er det også uhensigtsmæssigt at vælge en alt for billig løsning, som med stor sandsynlighed – på sigt – viser sig ikke at leve op til dine krav, behov og forventninger. I et sådant tilfælde vil du typisk være nødsaget til hurtigt at købe en ny iPad, og dét er naturligvis ikke hensigtsmæssigt for økonomien.

Jo nyere, smartere og kraftigere en iPad, du vil have, des dyrere bliver den. Du skal altså forsøge at afgøre, om for eksempel den toptunede iPad Pro fra 2020 er pengene værd for dig, eller om du kan ”nøjes” med en ældre model eller for eksempel den mere budgetvenlige nye iPad (2019). 

Den billigste iPad-løsning er iPad’en uden efternavn. Den er et godt valg for dig, der vil have en fin allroundtablet, og som ikke har det vilde budget at gøre godt med. For eksempel vælger studerende denne løsning, hvis de køber iPads til at tage noter på. Den dyreste løsning er naturligvis iPad Pro.

Køb din nye iPad her hos Blue City, og få den til en god pris

Hvis du gerne vil have fat i din nye iPad til en skarp pris, er det oplagt at købe den her hos Blue City. Her finder du altid et bredt udvalg af brugte iPads, der er klar til at være til glæde for en ny bruger. Vi sørger naturligvis for at friske alle indleverede iPads op inden salg, så de fremstår så gode og smukke, som overhovedet muligt.

Ved at købe din iPad brugt her hos os, får du den billigt, og samtidig gør du noget godt for miljøet. Vi har altid to års garanti på vores produkter, så du er sågar bedre stillet ved at handle hos os, end du er mange andre steder. Du kan læse mere om at handle brugt hos os ved at klikke på handelsbetingelser i footeren.

Foruden selve din iPad kan du naturligvis også finde et bredt udvalg af tilbehør til din nye tablet her på siden. Find for eksempel et lækkert cover, der kan hjælpe dig med at passe ekstragodt på din nye iPad. Et iPad 10,2-cover – eller en anden coverstørrelse – sikrer, at din iPad for eksempel kan ligge trygt og godt i din taske, og derfor er et sådant bestemt værd at overveje at købe med. Om du er på udkig efter et iPad-cover i 10,2 tommer – altså et cover til iPad (2019) – eller du søger et større eller mindre cover, kan du finde det i vores sortiment. Ligeledes kan du naturligvis finde diverse kabler her på siden.

Du finder hele vores udvalg af lækre iPads, der er klar til at være til glæde og gavn i menuen i toppen af sitet.