Loading

Mors dag

Tilbuddene gælder fra d. 30/4 t.om. 10/5

Mors dag er den fast tilbagevendende mærkedag for mor, som herhjemme ligger den anden søndag i maj. Her fejrer vi den måske vigtigste person i vores liv. Hende, der fødte os, og tog sig af os i hele vores barndom. Derfor skal hun naturligvis have en gave på denne særlige dag. Få vores bud på de bedste gaveideer til mors dag i år?

Traditionelt har chokolade eller blomster til mor altid været et hit på mors dag.

Men hvorfor være traditionel og forudsigelig, når der nu er så mange andre muligheder for at hædre din mor? Det har vi et par bud på, som du få lige om lidt.

Hvad er mors dag?

Først skal du nemlig have historien om Mors dag.

Mors – eller moders – dag stammer ligesom Valentins dag fra USA. Her startede den som ide om at hylde mødre og ønske fred i verden. Ideen blev oprindeligt udtænkt af en Anna Marie Reeves Jarvis: Hun ville gerne forene de amerikanske mødre i kampen for bedre sanitære forhold. Derfor foreslog hun en mærkedag for mødre og fred, der skulle afholdes hvert år d. 2. juni.

Senere – omkring 1870 – forsøgte den amerikanske forfatter og kvindevalgretsforkæmper Julia Ward Howe også at indføre en mærkedag for mødre og fred. Hun var ironisk nok mest kendt for at have skrevet teksten til sangen "Battle Hymn Of The Republic".

Det var dog først d. 12. maj 1907 – for nøjagtigt 113 år siden på mors dag i 2020 – at det lykkedes Anna Marie Reeves Jarvis datter at få sat gang i mors dag. Først som en mindedag for hendes egen mor og senere som en fast hyldestdag for alverdens mødre.

Ideen bredte sig hurtigt i USA, og blev officiel flag- og helligdag over hele landet i 1914 – og siden har resten af verden taget mærkedagen til sig.

Hvornår er det mors dag i Danmark?

I Norden var nordmændene de første, der begyndte at holde Mors dag. Det startede de allerede med i 1919. Et par år efter fulgte svenskerne efter.

Men der skulle gå 10 år, før den første officielle mors dag blev afholdt i Danmark. Det skete d. 12. maj 1929 i forbindelse med en blomsterudstilling i Forum. Og siden har Mor dag været afholdt den anden søndag i maj herhjemme.

Først 6 år senere kom Fars dag til. Den blev lagt på Grundlovs dag d. 5. juni. Her har den – med en afstikker til anden søndag november i årene 1947 til 1956 – ligget lige siden.

Hvad giver du kvinden, der har alt?

Hvilke gaver giver du på mors dag?

Ja, især netop blomsterhandlerne var ikke sene til at se den kommercielle værdi af mærkedagen. For hvad er vel nemmere, end lige at få blomsterhandleren til at køre ud med en buket blomster til din gamle mor. Den kunne nemt bestilles via internettet.

Derfor er blomster til mor som allerede nævnt stadig en populær gaveide på mors dag. Eventuelt i selskab med chokolade.

Men helt ærligt. Så er der rigtig mange mødre, som efterhånden har det med blomster på mors dag, som når manden kommer hjem med en halvvissen kvast fra tanken eller supermarkedet på deres bryllupsdag.

For der findes så mange andre skønne, gode gaver til mor.

Giv mor brugt elektronik i mors dags gave

Vil du virkelig skille dig ud, kan du jo f.eks. opgradere mors mobiltelefon eller tablet-computer med en nyere model. For i mange familier ender mor oftest med de andre familiemedlemmers aflagte model.

Så hvorfor ikke købe en billig mobiltelefon eller tablet brugt på Blue City og give den som mors dags gave?

Eller måske et brugt smartwatch, en ny, brugt bærbar computer eller noget andet brugt elektronik, som din mor står og mangler.

Ja, det er dyrere end blomster. Men det holder også meget længere. Og køber du det hos Blue City, ved du, at det er i orden.

For vi gennemgår og tester alt det brugte forbrugselektronik, som vi får ind. Samtidig sletter vi alle den tidligere ejers gamle data, og nulstiller produktet. Så fremstår det fuldstændigt som den dag, det forlod fabrikken, når mor tænder for det.

Det er kun på overfladen og måske skærmen, det er til at se, at enheden er brugt. Men her kan du nemt se, hvilken stand varen er i. For i forbindelse med gennemgangen af udstyret, stand-bedømmer vi varen. Bedømmelsen fremgår af produktsiden, så du nemt selv kan se, hvor pænt produktet ser ud.

Og du får samme garanti og returret som på et nyt produkt: 2 års reklamationsret og 14 dage retur på al brugt elektronik, der er købt her på vores hjemmeside.

Så hvorfor ikke købe en billig iPhone til mor på mors dag? Selv de nyeste modeller kan fås brugte forholdsvis kort tid efter de er udkommet – og besparelsen er til at få øje på.

klik dig ind på forsiden, og find den telefon, tablet eller anden form for forbrugselektronik, som du vil forkæle din mor med på mors dag!