Loading

Sådan gør du din iPhone, iPad eller Samsung klar til salg

Skrevet af Blue City

Publiceret 7. juni 2019

To hurtige guides til at gøre din iPhone eller Samsung Galaxy salgsklar

Vi kender det nok alle sammen. Telefonerne hober sig op i skuffen, støvet samler sig omkring dem, og du har besluttet dig for at tjene lidt penge på kistebunden. Din iPhone, iPad eller smartphone er penge værd – ingen tvivl om det. Derfor er din brugte mobiltelefon eller tablet en genvej til hurtige penge, der kan bruges på en masse andet godt. Dog skal du huske at følge denne guide, før du smider din elektronik over i andres hænder – både for din og købers skyld.

Guide 1. Klargør din brugte iPhone til salg

Især Apple produkter holder værdien længe. De er en eftertragtet vare på markedet, i alle lande og alle aldersgrupper. Det eneste du skal huske at gøre, er at rense og slette alle personlige oplysninger, billeder og data først. Vi har gjort det nemt for dig med denne guide.

Sådan sikkerhedskopiér du din iPhone eller iPad

Er du i tvivl om hvordan man sikkerhedskopier en iPhone? Det kan vi heldigvis hjælpe dig med.

Det er altid vigtigt at sikkerhedskopiere din gamle iPhone eller iPad. Du risikerer at miste alt din data, og familiefotos hvis du ikke sikkerhedskopierer den inden en nulstilling. Her har vi lavet en nem 4-trinsguide til hvordan du sikrer dig alt din data inden du sælger din gamle iPhone.

Trin 1.

Tilslut din iPhone eller iPad et trådløst netværk > tryk på dit navn øverst i indstillinger. 

 

Trin 2.

Herefter skal du vælge iCloud

 

Trin 3.

Scroll ned indtil du ser muligheden: iCloud-sikkerhedskopi

 

Trin 4.

Aktiver iCloud-sikkerhedskopi hvis ikke allerede den er aktiveret > vælg Sikkerhedskopier nu.

Du kan se processen og tjekke, at sikkerhedskopieringen er gennemført. Easy as Apple pie.

 

6 nemme trin til at nulstille din iPhone eller iPad

Det er altid vigtigt at have nulstillet sin iPhone inden et salg. Det er altid rart at vide, at ingen andre end dig får adgang til din data såsom billeder og videoer.

Vi har heldigvis gjort det nemt for dig i denne trinvis guide, det er faktisk lige så enkelt som at klare børnekrydsogtværsen i Familie Journalen. 

Trin 1.

Gå ind i 'indstillinger' > 'Generelt' 

 

Trin 2.

Scroll ned i bunden, og vælg herefter 'Nulstil'

 

Trin 3.

Herefter skal du vælge muligheden 'Slet alt indhold og alle indstillinger'

 

Trin 4.

Nu har du muligheden for at beholde enkelte ting som en kopi, men hvis du allerede har fulgt guiden med at sikkerhedskopiere, så kan du nu vælge 'Log ud'

 

Trin 5.

Du vil blive bedt om at indtaste din adgangskode

 

Trin 6.

Hvis din skærm ser ud som vist i dette trin, har du nu nulstillet din iPhone. 

 

Værsgo. Din enhed er nu renset og klar til salg. Har du brug for hjælp, eller ønsker du at gøre livet nemmere ved at sælge din enhed til os, kan du kontakte os her.

Er du på udkig efter en ny iPhone?

Eller har du bare haft tvivl om hvilken iPhone der passer dig bedst? Vi guider dig lige fra hvilken størrelse der passer dig bedst, til hvilket iPhone kamera der skyder de bedste billeder. Det kan også være du måske ikke er klar over hvilke fordele der er ved at købe brugt? Frygt ej, vi har hos Blue City gjort det nemmere for dig at vælge. Vi har nemlig lavet en guide til køb af iPhone, her guider vi dig igennem alt lige fra iPhone 8 til det nyeste skud på stammen, nemlig den famøse iPhone Xs Max.

Guide 2. Klargør din Samsung eller Android telefon til salg

Samsung Galaxy telefoner er det nye sort. Derfor er din brugte Samsung telefon sikkert også penge værd - Trods alt mere end når den fylder i skuffen. Det eneste du skal huske at gøre, er at sikkerhedskopiere og slette alle dine personlige oplysninger, sjofle beskeder fra vennerne, eller de hemmelige opskrifter du har indsamlet gennem årene. Vi har gjort det nemt for dig med denne hurtige guide:

Trin 1.

Husk altid at tage backup af din data, før du sletter oplysninger fra din telefon. Det er din måde at sikre, at intet bliver tabt i processen om at skifte enhed. Så sikrer du også, at din data ikke bliver misbrugt af enhedens fremtidige ejer, eller at feriebillederne fra Mallorca med svigermor forsvinder. Dette kan gøres på to måder:

Metode 1. Med dit lade-kabel

Du tilslutter din telefon til computeren via et kabel, så den får adgang til telefonens lager. Her kan du kopiere data'en over i f.eks., Dropbox, OneDrive eller Google Drive.

Vi anbefaler også at bruge Google's egen app der hedder: Google Fotos, her sørger den automatisk for at alle dine billeder altid er at finde i skyen. Det bliver ikke meget nemmere end det. 

Metode 2. Med en Backup-App

Brug gerne en app til at gemme dine filer, og lave en backup der kan uploades samme steder som i metode 1. Vi kan varmt anbefale at bruge Heliumeller Swift til dette formål. Det er dog sikrest at bruge din PC til at backe din telefon op med.

Trin 2.

Næste skridt er at sikre at din data er krypteret. Det lyder fancy og det er det også. Den sikrer at din data ikke er synlig og brugbar, før man har indtastet en kode. Denne kryptering er standard for alle Samsung med version 6.0 Marshmallow eller nyere, hvor du bare behøver at gå til Sikkerhedsmenuen og trykke ”Beskyt krypterede data”. Denne funktion er især vigtig, hvis du er uheldig med en lidt for skarp køber, der ønsker at genskabe din gamle data på mobilen. Den kan nemlig ikke bruges til noget for fremmede, når først den er låst med krypteringsnøglen.

Trin 3.

Nu er vi nået til punktet, hvor du nulstiller din telefon. Et træk du først laver, når du er helt sikker på at din data er sikkerhedskopieret. Gå til ”Indstillinger” -> Tryk på ”Nulstil og sikkerhedskopier” -> Tryk på ”Nulstil telefon”. Nu sletter din telefon alt indhold fra lageret

Trin 4.

Husk at rense SD-kortet. Dette gør du under ”Indstillinger for lager”. Du kan selvfølgelig også vælge at købe et nyt. Endnu et af livets store beslutninger.

Skal du have en ny telefon?

Det med at kryptere, slette og rense telefoner kan dog tage sin tid. Derfor kan du heldigvis bruge tiden på at finde din næste nye iPhoneiPad eller Samsung her hos Blue City.

Hvis du ikke er til hverken Samsung eller iPhones, så har vi også et stort udvalg af andre Android-baserede Smartphones.

Har du fået nulstillet din telefon? Så kom og besøg en af vores 8 butikker, og få den solgt med det samme. Det er nemt og sikkert at sælge dit gamle elektronik til Blue City, læs mere om det at sælge din brugte elektronik her