Loading

Halloween 2021 hos Blue City

halloweendk_lp

Så er det den (u)hyggelige tid på året igen...

Det kan godt være vi lever i en tid med restriktioner, hvor vi ikke kan samles til alt for store begivenheder.

Men. Det skal selvfølgelig ikke afholde os fra at holde fast i en (u)hyggelig og traditionel højtid som Halloween - især i en tid som nu, hvor kulden trænger på, mørket kommer nærmere, og linjerne mellem daggry og skumring udviskes mere og mere.

Skal du med til Halloween fest?

Uhyggen spreder sig langsomt over det danske land. Kan du mærje det? Vi er nemlig nået til den tid på året, hvor vi fejrer Halloween med alt hvad det indebærer af græskarudskæringer, fester, udklædninger og en masse lave priser og gode tilbud i butikkerne og på nettet.

Og traditionen tro, betyder Halloween i år selvfølgelig også en masse uhyggeligt lave priser og skræmmende rabatter på brugt elektronik her hos Blue City. Så du er kommet til det helt rette sted.

Det er bare med at gå op opdagelse, 1...2...3, sæt igang!

Hvorfor fejrer vi Halloween?

Når snakken falder på Halloween ledes tankerne typisk hen på uhyggelige monstre, mystiske spøgelser, udskårne græskar, iøjnefaldende udklædninger, nervepirrende gyserfilm og ikke mindst en masse, masse slik og ballade.


Oprindeligt trækker Halloween tråde til den gamle keltiske høstfestival i Irland og Storbritannien kaldet Samhain, hvor kelterne d. 1. november ærede de døde og fejrede høsten. Det var almen tro, at der på denne dag var meget kort afstand, hvis overhovedet nogen, mellem de levendes og de dødes verden. Mange var netop af den opfattelse af de døde kunne krydse over til de levendes verden på netop denne dag. Natten før d. 1. November var kendt som “All Hallows Eve”, hvilket senere blev til “Halloween”. Her klædte kelterne sig ud og tændte bål for at holde ånder og spøgelser på afstand.

Kelternes tradition om Halloween er smeltet sammen flere tradiotioner: både den katolske helgenfejring, allehelgen, hvor den kristne kirkes mindes dets helgener, og så også den mexikanske tradition om De Dødes Dag, hvor man mener de døde vender tilbage til jorden. Halloween fik især rodfæste i USA med den irsk/skotske immigration i det 19. århundrede og sidenhen er fænomenet kun vokset og vokset.

Halloween i Danmark begyndte for alvor at blomstre op i slutningen af 1990’erne og højtiden har kun taget til i form og størrelse siden da.

Er du klar til alle de skræmmende gode Halloween tilbud hos Blue City?


Alle Halloween tilbud og -rabatter hos Blue City kører i perioden
fra søndag d. 24. oktober til og med søndag d. 31. oktober 2021.