Loading

Guide til dit barns første telefon

4_heroe_banner

Skrevet af: Iben Sofie fra Blue City

Der er rigtig mange brugervenlige og bæredygtige mobiler til en billig pris, der ville passe perfekt til dit barn. I Blue City har vi samlet fire gode råd, der kan hjælpe dig på vej til at træffe den rigtige beslutning om hvilken mobil du skal vælge som dit barns første.Mange voksne føler sig overhalet af børnenes digitale færdigheder, og det kan derfor være svært som forælder at skulle vejlede sit barn i aktiviteterne på telefonen og i det digitale univers - og i det hele taget at vælge hvilken mobil som passer bedst til dit barns behov? Men dette vil vi hos Blue City gerne hjælpe dig med. Vi ønsker at give jer forældre et solidt grundlag til at træffe det rigtige valg i forhold til køb af mobiltelefon til jeres børn. Samtidig vil vi gerne bidrage til at skabe tryghed for jer og jeres børn i forhold til brugen af telefonens mange muligheder og ikke mindst i forhold til adfærd på online medier.Her er fire råd når du skal købe dit barns første mobiltelefon

1. Pris – den første telefon behøver ikke være den nyeste eller dyreste model, derfor anbefaler vi hos Blue City at købe brugt og bæredygtigt. Prisen er selvfølgelig lavere end på en ny, og telefonens funktioner og stand er helt ideel til et barn. Så det har en konkret betydning for dig – da det er en økonomisk god beslutning – men samtidig også bedst for miljøet.
2. Hvilken type mobiltelefon – smartphone eller ej? En iPhone er et godt valg som barnets første smartphone. IPhones er holdbare telefoner, og der er enorme mængder af tilbehør og etuier på markedet, som også gør det sjovt for dit barn. Derudover er det også et godt valg da de har gode lommeformater og passer nemt i barnets hånd eller taske. Prisen på de ældre modeller er heller ikke tårnhøje, samtidig med at operativsystemet er enkelt og ikke tager lang tid for barnet at lære.
3. Sikkerhed – aftal grundlæggende regler med barnet for brug af telefonen. Apple har for eksempel familiedeling som gør det nemt at give et overblik over hverdagens familieliv og overvågning af barnets telefonbrug. Som familie kan man f.eks. dele fotoalbummer, påmindelser og placeringer, som kan gøre hverdagen nemmere.
4. Behov – Hvad er dit barns behov? skal dit barn kun sende og modtage beskeder, eller skal mobilen også bruges til spil og sociale medier? Ens barns behov kan ændre sig markant med tiden hvilket også er endnu en god grund for at købe en brugt mobiltelefon – ikke nok med at det er en økonomisk god beslutning er det også bæredygtigt.


Vi håber vores guide kan hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning om hvilken mobiltelefon der skal være dit barns første – Blue City har et stort udvalg af telefoner og husk du kan også sælge os din brugte telefon.