Loading

Fortnite

Skrevet af Blue City
Publiceret 22. maj 2018

Et af de største fænomener i den digitale verden i starten af 2018 har været Fortnite. Vi har samlet nogle af de vigtigste ting du skal vide om Fortnite forneden.

Hvad er Fortnite?

Fortnite hedder i virkeligheden Fortnite: Battle Royale og er i al sin enkelthed et videospil, udgivet af Epic Games. Epic games er også bag udgivelser som Unreal Tournament og Gears of War. Det findes på tværs af platforme, således kan du spille det på Playstation, Xbox, PC, mac og iPhone.

Det er et survival skydespil, hvor det går ud på at være den sidste mand stående ud af 100. Hvilket lyder overkommeligt men det går hurtigt op for en at det er nemmere sagt end gjort, og alle ens illusioner om man ville klare sig fantastisk i et apokalyptisk scenarie, hvor alle kæmper mod hinanden, knuses lynhurtigt.

Modsat mange andre skydespil er den grafiske stil meget anderledes end hvad man kan være vant til, hvilket kan ses i nedenstående billede. Her er der tale om høje kontraster, meget farverige og nærmest tegneserie stilistiske elementer.

Som så mange andre spil er der leaderboards for de dygtigste spillere. Hvis du vil, kan du altid se hvordan du eller dine venner har placeret sig på disse leaderboards.

Fortnite Battle Royale - Gameplay Trailer

Hvad er aldersgrænsen for Fortnite?

Danmark er ikke kendt for at være konservativ og striks omkring alderskrav for computerspil men derfor kan man godt være interesseret i at vide hvad aldersgrænsen er i andre lande, hvis man hører et yngre familiemedlem er begyndt at spille det.

I England har Fortnite fået PEGI 12, hvilket betyder at det ikke anses som egnet for børn under 12. Grunden til at et skydespil som dette har fået denne PEGI 12 er fordi, som før nævnt, at spillet har en tegneserie-agtig fremtoning.

Hvad koster det at spille Fortnite?

Hvem kan ikke lide når tingene er gratis? Og det er heldigvis helt og aldeles gratis at spille Fortnite… I princippet. Fordi som så mange andre free-to-play spil er der transaktioner i selveste spillet hvor man kan ende med at bruge penge.

Du kan købe forskellige beklædning og genstande der ændrer ved hvordan din karakter ser ud. Ingen af disse køb ændrer dog i andet end dit udseende, det er ikke hvad mange andre spil med mikrotransaktioner bliver klandret for, nemlig pay-to-win.

Hvad er minimumskravene / system requirements for Fortnite?

Fortnite er som nævnt mulig at spille på følgende:

Konsoller

Apple telefoner

iPads

Computere

PCer til fortnite

Minimumskravene, eller de påkrævede system requirements for PC:

CPU: Core i3 2.4 Ghz
RAM: 4 GB
OS: Windows 7/8/10 64-bit
VIDEO CARD: Intel HD 4000

De anbefalede krav er:

CPU: Core i5 2.8 Ghz
RAM: 8 GB
OS: Windows 7/8/10 64-bit
VIDEO CARD: Nvidia GTX 660 eller AMD Radeon HD 7870 equivalent DX11 GPU

Mac til Fortnite

For Mac er minimumskravene:

Intel HD 4000
Core i3 2.4 Ghz
4 GB RAM
Mac OS X Sierra