Loading

Apex Legends - Det nye Battle Royale fra EA

Skrevet af Blue City

Publiceret 14. februar 2019

Hvad er Apex Legends?

Apex Legends er et nyt spil, lanceret af Respawn Entertainment og Electronic Arts den 4. februar 2019.

Det er det nyeste skud på stammen af Battle Royale spil, som har haft stor succes på det sidste, mest kendt heraf er nok Fortnite. Men ser man på tallene, så har Apex Legends haft en bedre start end Fortnite havde. I skrivende stund har Apex Legends ramt 25 millioner spillere, med over 2 millioner aktive spillere på samme tid. Kort sagt, man kommer ikke til at savne nogen at skyde efter.

Spillet er udgivet til PC, PlayStation og Xbox og tager udgangspunkt i samme univers som spillet Titanfall, et spil der også er udviklet af Respawn. Det er en hero-shooter, hvor der fra start er 8 karaktere, man kan vælge mellem, som alle har deres forskellige styrker og svagheder. Modsat eksempelvis Overwatch er forskellen mellem disse karaktere dog mindre.

I forhold til at det er et relativt nyt spil, der er kommet mere eller mindre ud af det blå, er det ualmindeligt velpoleret, modsat spil som PUBG, som har været plaget af fejl.

Hele konceptet i et Battle Royale spil er, at man i hver kamp kæmper til sidste stående mand/kvinde. Man starter kampen på en stor bane, som så efterfølgende bliver mindre, hvor der kan findes loot, der skal bruges til at vinde over ens konkurrenter.

Modsat eksempelvis Fortnite er man i Apex Legends dog på hold af tre (der kommer mulighed for at være solo og duoer senere).

Umiddelbart kan ideen om, at man er afhængig af sine holdkammerater lyde frustrerende for nogle spillere, men der er heldigvis gjort en masse fra Respawns side for at gøre det nemmere at kommunikere med sine medspillere. Ligesom et par MOBA’er (Multiplayer Online Battle Arena) er der et kontekst påvirket ping-system. Så hvis du peger på noget loot og pinger, vil dine holdkammerater få at vide, du har pinget loot, og modsat hvis du peger på en fjende vil de få at vide, der er en fjende i sigte.

Dette gør det nemt at kommunikere hurtigt til sine holdkammerater uden at skulle bruge en mikrofon.

Hvor kan du downloade Apex Legends?

Kan downloades her:

Origin Direct Download (PC)

PlayStation® Store (PlayStation® 4)

Xbox One Store (Xbox One)

Hvad er alderskravene for Apex Legends?

Apex Legends har fået både en ESRB og en PEGI rating.

ESRB - Teen. Hvilket vil sige, at spillet er egnet til spillere på 13 eller derover.

PEGI - 16. Hvilket vil sige, at det er egnet til spillere over 16 år.

Disse er givet, fordi det er et skydespil, med en mindre “tegneserie” stilart end Fortnite, der indeholder lidt blod. Det kan også være påvirket af det faktum, at der er loot boxes som i nogle tilfælde kan gælde for simulated gambling.

Hvad er PC minimumskravene/minimum system requirements for Apex Legends?

OS: 64-bit Windows 7

CPU: Intel Core i3-6300 3.8GHz / AMD FX-4350 4.2 GHz Quad-Core Processor

RAM: 6GB

GPU: NVIDIA GeForce GT 640 / Radeon HD 7730

GPU RAM: 1 GB

HARDDISK: Minimum 22 GB ledig plads

Hvad er de foreslåede PC krav til Apex Legends?

Selvom du fint kan spille det, hvis du opholder minimumskravene, kan de anbefalede krav gøre, at du kan spille de ønskede 60fps.

OS: 64-bit Windows 7

CPU: Intel i5 3570K eller tilsvarende

RAM: 8GB

GPU: Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290

GPU RAM: 8GB

HARDDISK: Minimum 22 GB ledig plads

Hvordan kommer du godt i gang?

Som ethvert nyt spil kræver det naturligvis, at man sætter sig ned og begynder fra en ende af. Vi kan foreslå, man begynder med det indlysende, nemlig spillets tutorial.

Denne tutorial giver dig god mulighed for forsøge dig med spillets bevægelsesmekanismer, og så vil du få muligheden for at prøve alle spillets forskellige våben.

Husk at intet af det, du køber i spillet, påvirker spillets udfald, og at det hele er rent kosmetisk. Derfor anbefaler vi, at du sætter dig godt ind i spillet og ligger noget tid, før du begynder at købe kosmetiske ændringer, det er jo, trods alt, ikke så fedt at ligne en million men at spille som en noob.

Tips og tricks til at komme i gang med Apex Legends

Vi vil anbefale, at du læser IGN’s artikel med deres lange liste af tips og tricks til Apex Legends. Men hvis du ikke er til engelsk eller har tid til at gennemgå dem alle har vi udplukket vores 5 yndlingstips:

Prøv alle de forskellige Legends (karakterer)

  • Dette gør, du bedre kan vælge den, du er bedst til, men at du kender de andre og deres svagheder som er en stor fordel at have fra start.

Bliv en mester af ping-systemet.

  • Hvis du har spillet andre spil med ping-systemer, ved du, hvor vigtige de kan være. I Apex Legends er det din bedste mulighed for at kommunikere hurtigt med dine to holdkammerater. Brug det!

Find en shotgun

  • Hav en shotgun klar, fordi der er altid en chance for, du vil møde en i et tæt pakket rum, og der er shotguns bare noget, der kan redde dit liv.

Lær at flygte

  • Hvis du ikke er klar til en konfrontation, kan det være en ide at tage benene på nakken. Nogle Legends har egenskaber, der hjælper dig med at flygte, men ellers kan du altid smide dit våben i hylsteret, fordi så løber du hurtigere.

Husk du kan redde dine holdkammerater

  • I Apex Legends er der flere måder at redde dine holdkammerater på, husk det og overvej, om det ikke lige er arbejdet værd at få din makker tilbage til at kæmpe ved din side.

Vælg den rigtige konsol eller PC

Vi har en række konsollerog  PC’er der vil passe til at spille Apex Legends:

Konsoller

Uanset om du er til Playstation eller Xbox, så kan begge konsoller af den nyeste generation spille det nye spil Apex Legends. 

Stationære og bærbare PC'er

Vi har altid et stort og variende udvalg af både stationære men også bærbare PC'er der kan bruges til at spille på. Heldigvis kræver Apex Legends ikke det helt store grafikkort, eller den nyeste processor. 

Du kan læse mere om hvilke specifikationer det kræver at spille dette nye spil længere oppe i indlægget.